Dead Sea


 Keby som si mala vybrať, kde by som išla na dovolenku, mojimi topkami sú Albánsko, Maldivy a Izrael. Do Izraela hlavne kvôli Mŕtvemu moru, o ktorom bude dnešný článok. Mŕtve more je slané bezodtokové jazero, ktoré leží na hraniciach Jordánska a Izraela. Chcela by som vyskúšať ležať len tak na vode s tým pocitom, že sa neutopím, keďže Mŕtve more má veľký obsah soli. Nečítate tento článok, aby ste si obohatili svoje zemepisné znalosti, ale chcela by som Vám ukázať kozmetiku z Mŕtveho mora, ktorú som dostala z eshopu manufaktura.sk. MANUFAKTURA je značkou originálnej českej kozmetiky, ktorú vyvíjajú, vyrábajú a predávajú v sieti 50 značkových predajní a na e-shope v Čechách aj na Slovensku. Originálna kozmetika Manufaktura a kúpeľňové doplnky sú tvorené s láskou a pre radosť. Pri vývoji kozmetických výrobkov sa inšpirujú českou históriou a prírodou. Preto je ich kozmetika charakteristická obsahom originálnych ingrediencií - českého piva, vína, karlovarskej žriedlovej soli, liečivých bylín a ovocia typických pre naše záhrady, sady a lúky. Ja som mala možnosť testovať pár produktov z rady Mŕtve more. Unikátny kozmetický rad s mimoriadne šetrnými receptúrami s minerálmi z Mŕtveho mora, prírodnými olejmi, ovseným beta-glukánom a bezalergénnou vôňou ponúka nežnú starostlivosť pre jemnú, citlivú a podráždenú pokožku. Výnimočné blahodarné účinky soli a bahna z Mŕtveho mora sú preverené už tisíce rokov. Obsah minerálov v Mŕtvom mori dosahuje až 30% - okrem základných a najviac zastúpených ako sú horčík, vápnik, bróm a draslík obsahuje ďalších 22 minerálov a stopových prvkov. Niektoré z nich sa nenachádzajú v žiadnom inom mori ani oceáne. Regenerujú, hydratujú a upokojujú pokožku, remineralizujú ju a odstraňujú z nej odumreté bunky. Prispievajú tiež k zlepšeniu stavu pokožky s akné, ekzémom alebo lupienkou. Pôsobia priaznivo pri reumatických a kĺbových bolestiach a zmierňujú prejavy celulitídy. Premeňte na okamih svoju kúpeľňu na malé Mŕtve more bez dlhého cestovania... 



Napustite si vaňu a hneď ako prvé môžete vyskúšať Extra jemný sprchový gél so soľou z Mŕtveho mora, panthenolom a ovseným výťažkom. Sprchový gél je určený hlavne pre citlivú, jemnú a podráždenú pokožku. Moderné, extra šetrné zloženie na báze kokosového a olivového oleja, obohatené o regeneračnú soľ z Mŕtveho mora, ovsený beta-glukán a kyselinu mliečnu, výživný mandľový olej a upokojujúci panthenol pokožku nežne umyje, zvláčni a hydratuje. Má veľmi ľahkú a príjemnú vôňu, nie je nejaká náročná alebo výrazná. Ostane na pokožke po umytí niekoľko hodín. Cítila som ju aj v posteli, keď som bola v posteli.  Ľahko sa nanáša na pokožku, nespôsobuje žiadne alergické reakcie. Veľa ľudí nepoužíva sprchové gély, ale používa klasické mydlo v tuhom skupenstve. Jemné mydlo s bahnom z Mŕtveho mora, ovseným výťažkom a mandľovým olejom. Mydielko bolo zabalené vo veľmi peknom obale, zbožňujem také tie pudrové farby a už cez obal som ucítila krásnu vôňu. Je takej šedo hnedej farby a na mydielku je krásne vyryté logo MANIFAKTURA, to sa mi veľmi páči. Tak ako aj sprchový gél, krásne vonia, pokožku zvláčni a hydratuje. Nespôsobuje žiadne alergické reakcie.K telu patria aj vlasy a tie sú korunou krásy. Extra jemný šampón so soľou z Mŕtveho mora, panthenolom a ovseným výťažkom. Vlasový šampón prírodného pôvodu je ideálnou starostlivosťou pre jemné, normálne až mastné vlasy a pre osoby s citlivou vlasovou pokožkou. Tá často trápi veľkú časť populácie a sprevádza ju nepríjemne svrbenie a začervenanie. Vlasy sú po umytí žiarivé, plné energie, hladké a prevoňané ľahkou sviežou bezalergénnou vôňou s vodnými tónmi. Keďže ja si skoro každý druhý deň žehlím vlasy, aj po žehlení ich nemám ako po výbuchu. Pri vlasoch ešte ostaneme a výborným pomocníkom sú balzamy. Vlasový balzam so soľou z Mŕtveho mora, prírodnými olejmi a ovseným výťažkom. Regeneračný oplachový vlasový balzam s prírodnými ingredienciami bez obsahu silikónov je ideálnou posilňujúcou starostlivosťou pre normálne až mastné vlasy a osoby s citlivou pokožkou. Vyživuje, hydratuje a regeneruje vlasy, pomáha k zaceleniu poškodených končekov, zvyšuje ich pevnosť, objem, pružnosť a lesk, podporuje kvalitu a rast a dodáva vlasom ochranu pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Uľahčuje rozčesávanie a odstraňuje nepríjemný elektrostatický náboj. Vlasy sú po umytí žiarivé, plné energie a prevoňané ľahkou sviežou bezalergénnou vôňou s vodnými tónmi. 


Ďalej tu mám také rozkošné balenia dvoch pleťových krémom, s ktorými sa môžete tiež nechať rozmaznávať. Jeden je denný a druhý nočný. Obe tieto krémy sú s minerálmi z Mŕtveho mora, ovseným výťažkom a ceramidmi. Počas noci dochádza v pleti k najdôležitejším regeneračným a očistným procesom a práve vtedy potrebujeme dobrý krém, aby ráno naša pleť vyzerala dobre. odporuje syntézu elastínu a kolagénu v pleti, čím napomáha k jej vypnutiu a zjemneniu. Intenzívne regeneruje, vyživuje a hydratuje pleť a predchádza jej starnutiu. Posilňuje obrannú bariéru v pokožke a chráni ju pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi a prienikom škodlivín. Jemná svieža bezalergénna vôňa večerný starajúci kozmetický rituál báječne spríjemní.Tak ako aj počas dňa, pleť potrebuje byť čistá, hydratovaná, regenerovaná, chránená a hebká. Za mňa sú toto topky v starostlivosti o pleť a bez nich si neviem predstaviť ani jeden deň. Ja mám zmiešanú, citlivú pleť, nemôžem si na tvár dať len tak hocičo a tieto dva krémy mi absolútne vyhovujú. 



Posledné dva produkty sa týkajú celkovej starostlivosti o pokožku. Prvý je krém na ruky so soľou z Mŕtveho mora, ovseným výťažkom a bambuckým maslom. Pokožka na rukách je stále pod vplyvom vonkajšieho prostredia, namahaná a často na ňu neberieme ohľad. Najlepším spôsobom ako si doprajete úľavu a nežnú starostlivosť rúk sú masáže s kvalitnými krémami. A tento krém kvalitný je. Zaistí Vašim rukám intenzívnu regeneráciu, výživu, hydratáciu, pružnosť a ochranu. Ľahká svieža bezalergénna vôňa s vodnými tónmi zanechá ruky príjemne prevoňané. Vhodný aj pre citlivú a podráždenú pokožku. Posledný produkt je výživné telové maslo so soľou z Mŕtveho mora, ovseným výťažkom a prírodnými olejmi. Telové maslo ponúka výnimočne intenzívnu starostlivosť o suché partie jemnej, citlivej a podráždenej pokožky, ktorá je častá napr. pri atopických ťažkostiach. Ľahká svieža bezalergénna vôňa s vodnými tónmi zanechá pokožku príjemne prevoňanú. Trošku má hustejšiu konzistenciu a ťažšie sa roztiera na pokožke, ale na druhej strane veľmi dobre hydratuje a dobre sa vstrebáva do pokožky. Pri nanášaní musíte naniesť väčšie množstvo.

Veľmi som spokojná s balíčkom, produktmi sa mi veľmi páčili a sú naozaj topkové. Ak sa aj vy chcete rozmaznávať v pohodlí domova a cítiť  sa ako v naozajstných kúpeľoch, klikajte na manufaktura.sk.

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.