Čaro Vianoc

Priznám sa, že patrím medzi najväčších milovníkov vianočných sviatkov. Každoročne sa teším už od polovice októbra a hľadám na internete nejaké vianočné dekorácie a inšpirácie, ktoré by som mohla zrealizovať vo svojom malebnom príbytku a priniesť dovnútra domova trošku vianočnej atmosféry. Tá ra­dosť, to šťas­tie, tá krása, to te­še­nia sa na to všetko čo tento via­nočný čas pri­náša. Doma pečieme vianočné pečivo, vyjedáme čokoládové či vanilkové plnky, zdobíme vianočný stromček či počúvame vianočné pesničky a koledy. Vlast­no­ručne sme vy­rá­bali oz­doby a de­ko­rá­cie do na­šich do­mov. Vy­rá­ba­nie pa­pie­ro­vých sne­ho­vých vlo­čiek bolo pre nás via­noč­nou čin­nos­ťou číslo 1. Pí­sa­vali sme listy Je­žiš­kovi, radi sme nav­šte­vo­vali Bet­le­hem v kos­tole, sle­do­vali sme do­okola tie isté roz­právky v kruhu na­šej ro­diny, pá­lili sme prskavky, no ča­som, sme na všetky tieto krásne zvyky začali za­bú­dať. 

Tieto Vianoce ako aj každé iné som musela pre celú svoju rodinu vyrábať adventné vence či už so 4 sviečkami alebo len s jednou. Pri tejto výrobe mi dosť pomohla aj stránka kreativneruky.sk, na ktorej nájdete kopu zaujímavých dekorácii či kreatívnych potrieb na servítkovanie, maľovanie, kreslenie či korálkovanie. Ozdoby pre všetky sezónne sviatky, ktoré Vám zútulnia Váš domov. 
Takýto krásny vianočný obrus som našla na favi.sk 
Okrem venčekov to boli aj škriatkovia, ktorí sa stali tento rok mojou srdcovkou. 
Vianoce sú čas zastavenia, ticha a lásky. Čas, keď sa hluk, ruch nepokoj a nervozita menia na príjemné ticho. Ticho, ktoré ohlási jasný zvuk zvončeka, že práve prišiel Štedrý večer. Vonku šantia deti, ktoré poteší stavanie snehuliakov, sánkovanie a nejaká poriadna guľovačka. To hlavné na čo deti čakajú sú darčeky pod vianočným stromčekom. Ale Vianoce niesu o darčekoch a guľovačkách sú hlavne o nás a našich rodinách. Vianoce sú to čarovné obdobie, ktoré by malo zostať v našom srdci čo najdlhšie.
Ako dopadli tie Vaše Vianoce ?? :) 

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.