.láska je vo vzduchu !

Pre niekoho je to najromantickejší sviatok v roku, pre iných len sladký gýč, ktorý má len jednu úlohu a to naplniť vrecká predajní. Každý má na sviatok svätého Valentína svoj názor, veď ako sa hovorí "sto ľudí, sto chutí, sto názorov". Pre mňa je to viac menej deň ako každý iný, keďže nemám svoju polovičku, s ktorou by som oslavovala tento sviatok a navyše si myslím, že lásku by sme si mali prejavovať každý deň a nie len jeden "výnimočný" deň v roku. Hoci tento sviatok má svojich odporcov, v supermarketoch či v rôznych obchodoch je plno srdiečok, plyšových medvedíkov, nežných romantických vyznaní. Niekedy dokáže byť pekne otravný, ale povedzme si na rovinu, nie je tá láska predsa len pekná vec ? Čo je zlé na oslave lásky ? 

Podľa mňa ľuďom ani tak nejde na nervy tento sviatok ako taký, ale skôr im vadí tá komercia a možno slobodným vadí to, že im to zbytočne pripomína, že sú slobodní a nemajú svoju polovičku.A na svete je toľko foriem lásky, že môžeme tento sviatok oslavovať všetci! Aj tí slobodní!  Nemusí to byť láska medzi ženou a mužom, i keď ani tá nie je na zahodenie. Veď ľúbiť môžeme aj svoju mamu, súrodencov, deti či zvieratá. Láska predsa nie je len vášeň a chtíč.

Dnešná doba je dosť uponáhľaná. Všade sa ponáhľame, na nič nemáme čas a len veľmi ťažko si dokážeme nájsť chvíľu na oddych. Chvíľku pre seba. Všetci sa za niečím ponáhľame, musíme spraviť to tamto, nemôžeme zabudnúť na hento a často zabúdame nie len na seba, ale aj na našich blízkych. Rodičov, súrodencov, iných členov rodiny či priateľov. Spomeňte si, kedy ste sa naposledy s niekým úprimne porozprávali alebo, ak to tak môžem nazvať, "posťažovali". Snažíme sa žiť svoj život tak dokonalo, že často zabúdame na to najdôležitejšie. Na našu rodinu, na našich priateľov a na nás. Na lásku.
Berme tento sviatok ako príležitosť zastaviť sa v tom zhone, vydýchnuť si a stráviť nejaký čas s našimi milovanými. Alebo aj samy so sebou. Stačí ak si so svojimi milovanými večer sadnete pred telku a pozrieme si náš obľúbený film. Alebo vybehneme na tú večeru, na ktorú sa chystáme už niekoľko mesiacov. Jednoducho iba spolu strávime nejaký čas, to je to najvzácnejšie, čo im môžete dať. No a ak ste sama/sám, spravte si deň sama/sám pre seba.  Uvarte si vaše obľúbené jedlo, spravte si manikúru (aj pedikúru), rovno si spravte aj masku a dajte si kúpeľ s penou! Jednoducho – rozmaznajte sa, pretože tento deň je o láske! O láske k iným, o láske k sebe.  

Krásny Valentín ! 

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.