.do Marakéša

 Zdravý človek sa nadýchne za hodinu asi tisíckrát. Pri každom z týchto nádychov sa do nosa dostane množstvo voňavých látok, ktoré zachytí až tridsať miliónov čuchových buniek a analyzuje 350 rôznych receptorov. To nie je až tak veľa, no aj napriek tomu vieme rozoznať približne desaťtisíc rôznych vôní. Tie môžu v nás vyvolávať rôzne sympatie či pocity. 

Zo všetkých našich zmyslov je to práve čuch, vďaka ktorému si lepšie zapamätáme svoje zážitky a uchovávame si ich v pamäti na dlhý čas. Stalo sa vám niekedy, že ste ucítili nejakú vôňu a pripomenula vám niečo ? Mne sa to stáva dosť časť. Príčinou je to, že prostredníctvom čuchu putujú vnemy do mozgu takmer automaticky. Významnú úlohu však zohráva prirodzená telesná vôňa, ktorú môžeme ovplyvniť či dokonca úplne prekryť. Vhodným výberom parfumu, voňavky alebo toaletnej vody ju podčiarkneme alebo zvýrazníme

Parfum povie o žene viac ako jej rukopis. Preto vyberajte dôkladne. Mojim favoritom sú vône Betty Barclay. Pred pár týždňami mi prišiel balíček od rottenschlager.com, v ktorom som si našla novinku Betty Barclay parfumovaná voda Oriental Bloom. Toto je presne tá vôňa, ktorú chce každá žena na rande. Vôňa je venovaná romantickej zmyselnej žene, zvedavej a dobrodružnej, vydávajúcej sa na cestu do neznámych kultúr. 

Veľmi pekná kvetinovo orientálna vôňa spájajúca sladké a svieže esencie kvetov so sýtymi, hrejivými atómami korenín do hravej romantickej kompozície. Musím sa priznať, že nemám rada príliš korenisté vône. Skôr preferujem sladké a kvetinové vône. Oriental Bloom je jemná vôňa, ženská, mierne kvetinová, korenie tam skoro necítiť. Výrazná, no nerušivá. 

Každú ženu zavedie do očarujúcich uličiek Marakeša, plných farebných mozaík na stenách a zmysly dráždiacich orientálnych tónov. Uprostred rušných uličiek spočíva malá oáza pokoja - tradičné marocké záhradné nádvorie zdobené mozaikovým obkladom v ohromných vzoroch s fontánami a bazénom vyzývajúcim k osvieženiu sa. Miesto ako stvorené oddať sa snom. No poviem  napíšem vám, hneď by som šla.

Prvé tóny tvorí hruška doplnená transparentnými lupienkami frézie a jazmínu. Srdce rozprúdi buket rozkvitnutých kvetov delikátne ženskej magnólie obalenej v sladkej zvodnosti fazuliek tonky a vanilkovej arómy. Základ ukladá tóny orientálnych kvetín na mäkké lôžko z tónov drevín a pižma. 

Hlava: hruška, frézia, jazmín
Srdce: magnólia, fazuľky tonky, vanilka
Základ: ľahké dreviny, pižmo

"Čerešničkou na torte" je obal a celkový dizajn. Taktiež evokuje kvetinovo - orientálny charakter vône. Bohatý vzor mozaiky zdobí vonkajšie balenie, ako aj elegantne tvarovaný flakón. Vyrytý motív na zadnej strane flakónu evokuje štruktúru mozaiky a umocňuje orientálny vzhľad. Zlatá farba rozprašovača a diamantový tvar uzáveru dizajn zvýrazňuje a skrášľuje. 

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.