Maskné & Dermopure

 Svetoví zdravotníci, odborníci aj neodborníci sa od začiatku pandémie zhodujú na tom, že nosenie rúšok či respirátorov je najzodpovednejšia vec, ktorú môžeme v tejto situácii robiť. Okrem toho, že bojujeme s vírusom, začalo sa medzi nami šíriť aj maskné - akné pod rúškom. Približne 70-80% ľudí po celom svete trpí rôznymi formami problematickej a aknóznej pleti. Pleť, ktorá je ukrytá pod rúškom je oveľa viac namáhaná. Vlhko, teplo, nedostatok vzduchu, nepríjemné dráždenie pleti je ako stvorené na tvorbu a množenie mikroorganizmov, ktoré prenikajú do kože. 

Prevencia je prvým krokom k úspechu. Samozrejme rúška nosiť musíme, ale treba si ich častejšie meniť. Z vlastnej skúsenosti vám môžem povedať napísať, že vôbec nepoužívam papierové rúška. Nielenže cez ne nevládzem dýchať, ale robia mi aj horšiu pleť ako látkové rúško. Po použití látkového rúška ho vždy operiem alebo vyvarím a ožehlím. Nepoužívam aviváž, ktorá by zbytočne dráždila pokožku. 

Ja & problematická pleť 

Nikdy som nemala krásnu pleť. Teda mala, ale ešte pred pubertou. Vždy ma trápili vyrážky, ktoré sa občasne objavovali na mojej pleti. Nebolo to nič hrozné, ale aj tak mi to ako mladému dospievajúcemu dievčaťu vadilo. Skúšala som množstvo kozmetickým prípravkov, skúšala som všelijaké recepty, ktoré som našla na internete, jedným časom som si dokonca pravidelne potierala tvár s aloevera. Niečo pomohlo viac, niečo menej, ale vždy po pár dňoch zmizli a po čase sa objavili znova. 

U mňa je hlavným spúšťačom tvorby vyrážok stres, strava a chytanie si hlavy resp. tváre. Veľa cukru, málo vody, málo pohybu, nedostatočná starostlivosť o pleť a v aktuálnej situácii k tvorbe dopomáhajú aj rúška. 

Starostlivosť o pleť pod rúškom 

Skôr než si ráno nasadíte rúško, pleť musí byť dokonale čistá a chránená pred trením. Skúste obmedziť aj make-up, veď predsa pod rúškom vás nikto nevidí, či máte make-up alebo nie. Taktiež aj večer by ste si mali dôkladne a hĺbkovo vyčistiť pleť. 

Značku Eucerin poznám už veľmi dlho, ale ešte som nemala tú česť niečo od nich vyskúšať. Ak máte podobný problém ako ja, chcela by som vám odporučiť pár zaujímavých produktov, ktoré by vám mohli pomôcť. Všetky produkty nájdete v BENU lekárni.  

DERMOPURE čistiaci gél 

Čistiaci gél jemne a účinne čistí pleť, odstraňuje nadbytočný maz. Zloženie gélu je bez mydlových zložiek so 6% amfotenzidmi, ktoré šetrne, ale účinne odstraňuje maz, nečistoty a make-up. Zanecháva pleť krásne čistú, sviežu a vláčnu. Vďaka jeho antibakteriálnym vlastnostiam gél eliminuje výskyt baktérii na pleti a predchádza ich ďalšiemu šíreniu. Čistiaci gél používajte ako prvý krok v starostlivosti o pleť. Najlepšie je čistiť dvakrát za deň - ráno aj večer. Jednu pumpičku naneste na tvár a napeňte s trochou vody a vmasírujte do pokožky. Opláchnite vodou. Pokožka nie je vysušená ani podráždená. Balenie má 400 ml, takže vám vydrží veľmi dlho. 

DERMOPURE Micelárna voda pre problematickú pleť 

Táto micelárna voda je v podstate 3v1 - čistiace pleťové mlieko, pleťová voda a odstraňovač make-upu v jednom. Jemne, ale účinne odstraňuje všetok vodou rozpustený očný a pleťový make-up bez podráždenia alebo narušenia prirodzenej ochrannej bariéry pleti. Môžete ju používať aj máte aj citlivú pokožku alebo ak nosíte aj kontaktné šošovky. Po týždňovom používaní sa zlepšila hydratácia pleti ako aj účinnosť pri problematickej pleti. Stačí len naniesť micelárnu vodu na vatový tampónik a vyčistiť pleť ráno aj večer. Netreba oplachovať. Balenie má 400 ml, takže aj dlho vydrží. 

DERMOPURE čistiaca pleťová voda 

Čistiaca pleťová voda bola špeciálne vyvinutá pre mastnú a problematickú pleť so sklonom k miernemu či stredne závažnému akné v dospelosti. Je vhodné pre všetky typy problematickej pleti. Veľmi dobre čistí pleť a pripravuje ju na ďalšiu starostlivosť. Obsahuje 2% kyseliny mliečnej, ktorá uvoľňuje póry, zabraňuje množeniu baktérii a predchádza vzniku nedokonalostí. Je účinná hlavne v oblasti T-zóny a iných problematických partií tváre. Balenie má 200 ml. 

DERMOPURE Krycí korektor 

Dosť často sa mi stáva, že sa mi spraví veľká bolestivá vyrážka, ktorá nejde vytlačiť a neviem si s ňou rady. Skúšala som všetko možné, ale najlepšie mi pomáha práve krycí korektor z Eucerinu. Obsahuje kyselinu salicylovú, ktorá preukázateľne redukuje a kryje vyrážky a čierne bodky. kryje nedokonalosti, zjednocuje tón pleti. Veľmi dobre upokojí zápal. Dobre sa nanáša aj rozotiera, vydrží dlho na pleti. Stačí len ak si postihnuté miesto natriete korektorom 1-3x denne. Pokojne naň môžete dať aj make-up. Nenanášajte na pery alebo na oblasť okolo očí. 

Výsledky každodenného pravidelného čistenia, tonizácia a starostlivosti sa môžu prejaviť až po niekoľkých dňoch či týždňoch, preto buďte trpezlivý a vytrvajte. 

1 komentár:

  1. Eucerin som kedysi používala, ale už dlho som od nich nič neskúšala. Tuším sa poobzriem 🌸

    Blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.