.poď sa maznať

Dni sú čoraz kratšie a chladnejšie. Počas jesenných mesiacov sa stretávame s nedostatkom energie či melanchóliou. Každodenný stred ovplyvňuje nielen naše mentálne a fyzické zdravie, ale aj našu pokožku. Ak sme v strese, naše telo tvorí hormón kortizol, ktorý spôsobuje, že sa v pokožkových žľazách tvorí viacej oleja a naša pokožka je tým mastnejšia a citlivejšia. Pre naše a zdravie a celkovo pre našu krásu je veľmi dôležité občas vypnúť a oddýchnuť si. Spravte si doma dokonalý wellness v pohodlí svojej kúpeľne, ktorý nie len upokojí vašu myseľ, ale ponúkne aj tvojej pokožke rozmaznávanie. A povedzme si, ktorá žena nemá rada maznanie ? 

Nájdite sa hodinku, dve len pre samých seba. Pripravte si dokonalú atmosféru. Ako zdroj svetla postačia sviečky, ktoré nielen navodia intímnu atmosféru, ale kúpeľňu aj krásne prevoňajú. K tomu už len relaxačná hudba, župan, dobrá knižka a môžeme začať. 

Vyberte si prípravky, ktoré vyhovujú vašej pleti ako sú napríklad odličovacie oleje, mlieka, micelárne vody, toniká, séra a pod., ktoré nebudú vysušovať vašu pokožku. Nasleduje exfoliácia alebo zbavenie pleti a kože odumretých buniek, jej oživenie, peelingovanie alebo scrubovanie. Na to najčastejšie používam MARK coffee scrub Chocolate na celé telo. Na tvár si ho nezvyknem dávať, málokedy. Určite tieto kávové scruby poznátem odporúčam všetkými desiatimi. Zrniečka nie sú veľmi hrubé. Veľmi dobre hydratuje pokožku, zbavuje ju suchých miest, vyživuje. Na nohy som si veľmi obľúbila Balea peeling a masku na nohy s letnou vôňou kokosu. 

Hydratovať pleť môžete aj pomocou pleťových masiek. Zbožňujem textilné masky od Garnier, z ktorých si určite vyberiete aj vy. Majú naozaj obrovský výber. Hydratačné, vyživujúce, upokojujúce, čistiace, proti známkam starnutia, vyhladzujúce, vyplňujúce, rozjasňujúce a pod. Chcem sa však vyzdvihnúť jednu špeciálnu, ktorú som nedávno objavila a to je textilná maska Garnier Pure Active na stiahnutie pórov a zmatnenie pleti. 

Relaxačná masáž tváre má mnoho výhod. Stimuluje prietok krvi, znižuje opuchy a pomáha redukovať tvorbu vrások. Môžete ju robiť aj na sucho, ale oveľa lepšie je za pomoci prírodných olejov alebo olejových sér, pričom pleť hydratujete a vyživujete. V poslednej dobe sú veľkým trendom face roller. 

Najpríjemnejšie vec, ktorou sa rozmaznáte je horúci kúpeľ, vďaka ktorému zabudnete na každodenný stres. Vyskúšajte rôzne šumivé bomby do kúpeľa či  soli do kúpeľa. 

Nájdite si chvíľku času sama pre seba. Viem, je to niekedy náročné, ale voľný čas využijete v prospech vašej krásy a šťastia. Vzhľad totiž hovorí za vás. 

1 komentár:

  1. Masky na obličej miluju. Vždycky si jednou za týden sednu a udělám si pohodičku. Nedávno jsem vyzkoušela i masky na nohy a musím říct, že super!:)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.