.o ľuďoch & Precious Moments

 Tento mesiac bol pre mňa "o držku". Veľa práce, veľa školy a život plný nervov a stresu. Každý, kto si prešiel skúškovým mi určite dá za pravdu. 

Už veľakrát som rozmýšľala nad tým, že ako mi bolo dobre, keď som bola dieťaťom. Mojou jedinou starosťou bolo, čo oblečiem svoje bábike alebo akú farbičku použijem ako prvú pri vymaľovaní svojej omaľovánky. Bolo to všetko jednoduchšie. Čím som staršia, tým je to s ľuďmi komplikovanejšie. Sú akísi závistliví a neprajní. Niekedy mám pocit, že závidia aj chorobu. A zvyknú to robiť najmä ženy. Začína to už na základných školách, kde sa rieši, čo má kto oblečené, aký má peračník, akú má školskú tašku, či má okuliare, strojček, aké nosí papuče, či sa učí alebo dostal päťku. A pritom za to vôbec nemôže výchova, ale prostredie a spoločnosť, ktorá má taký veľký vplyv. Ja som nikdy nepatrila k tým extrémistkám, ktoré by niekoho slovne šikanovali alebo riešili kto má čo oblečené. Pozrieť som sa pozrela, ale neriešila som. Dnes, keď som už dospelá sa na tieto veci pozerám inak. 

Každý má svoje problémy a starosti, s ktorými sa musí popasovať. Už nie som dieťaťom a ak práve čítate tieto riadky, tak zrejme ani vy. Ako dospeláci musíme jednať s rôznymi ľuďmi, či už do nášho života prinášajú svetlo a radosť, alebo z nás vysávajú dušu. 

Preto je dôležité, aby sme vedeli, ako máme pristupovať a jednať práve s tými osobami, ktoré z nás vysávajú dušu a ktoré nám vedia kaziť radosť zo života. Sú to ľudia, ktorí, keď sa objavia v našom živote, správajú sa ako veľká čierna diera, ktorá pohlcuje všetko, čo jej príde do cesty.

Správajú sa ako naši veľmi dobrí priatelia, ale na druhej strane nás stále poučujú, zahŕňajú nepotrebnými radami a vždy si potrebujú dokázať, že sú v niečom lepší ako my. Do očí sa usmievajú, ale keď zájdeme za roh, tak nás hneď ohovoria. Potrebujú sa na niečo hrať a zvyšovať si ego.

Mrzí ma, ako sú ľudia k sebe nepríjemní, nepomôžu si a nedoprajú. Veď, keď spolužiačka dostane lepšiu známku v škole alebo náš šéf v práci pochváli kolegyňu, nebudem nadávať, ale jej to doprajem. Učila sa, robila na sebe, snažila sa, venovala tomu čas, tak asi je pochválená zaslúžene. Keby som sa učila viac, viac by som na sebe pracovala, tak by som bola pochválená ja. Skúsme sa nabudúce potešiť, keď niekto vyhrá, keď sa niekomu darí alebo si splní sen. Nezáviďme, pretože každý je strojcom svojho šťastia. Nemyslite len seba, ale aj na druhých.

Buďte šťastné, krásky ! 


.. vôňa ako diamant 

Vône Betty Barclay používam už niekoľko rokov a patria medzi moje najobľúbenejšie. Pred pár týždňami mi z rottenschlager.com prišla vôňa Precious MomentsVôňa sa predstavuje pútavými úvodnými tónmi ľahkých sviežich a šťavnatých akordov lístkov zladených s ovocnou zmesou čiernych ríbezlí a malín. Žiarivá nádhera sa odhaľuje v srdci vône s dynamikou kardamómu a ovocno-kvetinového buketu pivónie so zmyselne sviežou fréziou. Toto zloženie uhladzuje pižmo, jemné dreviny a delikátna kombinácia vanilky s karamelom. Pôvabný sklenený flakón zdobí nežná ružová stužka so žiarivým krištáľom. Za mňa je to krásna kvetinová vôňa. 

OUTFIT 

Pôvodne som vám plánovala pridať zasnežené fotky, ale keďže všade nasnežilo, len v Banskobystrickom kraji nie, sú zimné fotky bez snehu. Bundu, ktorú môžete vidieť na dnešných fotkách ma veľmi chcela a preto si ma našla. Už veľmi dlho som na ňu pozerala na andzela.sk. Ak náhodou tento eshop nepoznáte, tak je to poľský eshop, ktorý posiela aj na Slovensko. Balíček vám príde domov do pár dní. Dlhá prešívaná bunda zateplená syntetickým páperím má kapucňu, ktorá má navyše odopínateľnú prírodnú kožušinu. Vďaka nastaviteľnému pásu sa skvele hodí na zimný styling. Bunda sa zapína na zips a cvoky a má veľké vrecká. Je veľmi pohodlná, teplá a veľmi dobre sa nosí. Keďže je posledné dni nadmieru chladno, s obľubou vyťahujem tiež najťažší kaliber - pásikavý sveter, ktorý je túto zimu veľmi moderný. 

1 komentár:

Používa službu Blogger.