Nalaďme sa vianočne

Už len 10- krát sa vyspíme a sú tu Vianoce! Tešíte sa ? Ja sa už neviem dočkať a je to asi očividné z môjho správania posledný týždeň. Vianoce a vôbec celý advent sú plné tajomstiev, zázrakov a právd, ktoré si zaslúžia svoju pozornosť. Z každého rohu počuť koledy. Všade vonia vanilka. Necítite ?? Ani sa nečudujem. Obchodné centrá či obchodíky na námestiach to preháňajú, keď už v októbri vyzdobujú svoje výklady vianočnými dekoráciami a celkovo z vianočného nakupovania a z toho zhonu sa nám prevracia žalúdok. Nepadá sneh a vonku to vyzerá ako na jeseň. Po Štedrovečernej večeri chcete svoju polovičku zobrať na romantickú prechádzku. A sneh nikde. To už je aká romantika ? Práve preto sa ľudia tesne pred Vianocami necítia slávnostne. Avšak, my to dnes spolu ideme napraviť.  
Ak sa chcete cítiť slávnostne počas celého adventu, začnite s dekoráciami. Ako prvý určite musíte mať adventný veniec a potom je to stromček. Nalejte si do pohára so stopkou alko alebo nealko a pustite sa do ozdobovania. A nezabudnite na sviečky. Pustite si rozhlas s vianočnými koledami alebo pozerajte vianočné filmy. Pred pár dňami som našla veľmi pekný romantický film "Ako milovať Vianoce", ktorý je presne pre tých, ktorí ešte necítia vianočnú atmosféru. Pre istotu sa nalíčte a pekne učešte, aby ste sa cítili slávnostnejšie. No a samozrejme, nebudete behať v dome či byte v roztrhaných teplákoch. Akým príjemným pôžitkom je rodinná idylka, iba sa tak zakukliť do mäkkučkého svetra, ani čoby bol upletený zo snehovej vločky. Do ruky rozprávková knižka, možno slovenské povesti o hradoch, alebo sa len tak zapozerať do obrázkov zimnej krajiny, snívať aj v dospelosti.

Zapamätajte si, že na Vianoce chodí Ježiško a nie kontrola z hygieny, takže ani z upratovaním to nepreháňajte. Navyše niekde som čítala, že ak je počas Vianoc v dome pavučina, je to šťastné znamenie. Radšej navštívte vianočné trhy alebo choďte na vianočný večierok. Dala som si také predsavzatie, čo sa týka vianočných trhov, že keď budem veľká, tak by som chcela zažiť také trhy ako sú v Bratislave, v Budapešti alebo vo Viedni.
Čím som staršia, tým si viac uvedomujem, že Vianoce nie sú o darčekoch, ale je to práve o tej atmosfére a o tom, že môžte s rodinou prežiť pekné sviatky. A keď už aj chcem niekoho obdarovať, tak ich väčšinou vyrábam. Na internete nájdete množstvo nápadov na darčeky. Viete, ako niečo také dokáže potešiť? Len si pomyslite, akú veľkú radosť vyvoláte svojmu adresátovi, keď si v poštovej schránke, namiesto reklamných letákov či úradnej korešpondencie, nájde pohľadnicu. 

Namiesto zbytočného míňania veľa peňazí na darčeky, zbytočného stresu a nervov z toho, že chcete každému vyhovieť a nedoprajete odpočinok sebe, nasilu sa snažíte udržiavať vzťahy, ktoré nefungujú a bojíte sa riskovať, radšej strávte príjemné romantické Vianoce vo dvojici alebo s najbližšou rodinnou. 

5 komentárov:

  1. Nádherné fotografie, na Vianoce sa veľmi teším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš pravdu. Taky mi docela chybí sníh. Není to ono bez něj. Já bych taky chtěla vidět vánoční trhy ve Vídni, tak snad si tento sen někdy splním. Byt už ozdobený máme, vypadá to hezky, ale stále je dost práce, tak jsem se ještě moc nenaladila na vánoční vlnu.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Síce nie som ešte nejak extra naladená na Vianoce (verím, že za to môže ten nedostatok snehu:D), tento článok mi dodal vianočnú náladu :) a tiež krásne fotky :)

    https://orlling.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O aspoň malinkou bílou pokrývku sněhu se modlím každý rok, a to i když by nám to s přítelem zkomplikovalo cestu domů na Vánoce. Už opravdu dlouho nebyl a chybí.
    Určitě jsem za to nestresovat se zbytečně ale užívat si ty maličkosti a kouzelnou atmosféru. Lidé to dnes opomíjejí.

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.