Ako na rok 2021 ?

 Vianoce sa pominuli, návštevy sa skončili, šalát sa minul. Okrem vône zimného ovocia či jantárovej ruže cítiť vo vzduchu pokoj. Po dňoch plných stresu, nervov a zhonu sa vraciame do reality. Konečne môžeme vypnúť, len tak si vyložiť nohy, zapnúť svetielka na stromčeku a s dobrým pohárom vína pozerať rozprávky, ktoré dávajú v telke. Bez obáv, že nás vyruší časovač na rúre alebo nečakaná návšteva, sa môžeme venovať samej sebe. 

S príchodom nového roka sa z každej strany na nás valia horoskopy a predpovede, podľa ktorých som mala byť už štyrikrát vydatá a sedemkrát tehotná. Tak nejako sa k tomu dátumu upíname, keď chceme niečo zmeniť v našich životoch a dúfame, že tá noc, keď búchajú ohňostroje, nám dodá asi energiu, ale... je to len dátum. Určený kalendárom, podľa ktorého riadime svoje živote. Automaticky začíname bilancovať rok s novým zoznamom predsavzatí, vďaka ktorým by mal byť náš život radostnejší. 

Začnime oddychovať! Zamyslite sa nad tým, kedy naposledy ste si dopriali čas pre seba ? Napustili horúcu vaňu, zapálili sviečku, dali si obľúbenú masku na tvár alebo si dopriali masáž ? Možno vám narýchlo žiaden konkrétny termín nenapadol. Úprimne, je to škoda, pretože maličkosti robia náš život krajším. Snažme sa myslieť toto povianočné obdobie viac na detaily a maličkosti, ktoré nás robia šťastnými. 

Jedno z najčastejších predsavzatí je, že chceme schudnúť. Pohyb lieči, duševne i fyzicky. Samozrejme, spaľujeme kalórie aj pri vysávaní, ale pobyt na čerstvom vzduchu či vo fitku má svoje čaro. Navyše nás čakajú ešte dni, ktoré budeme musieť stráviť doma kvôli aktuálnej situácii, takže ho využime efektívne. Či už na cvičenie, kreatívnu tvorbu alebo aj na učenie. Človek sa učí celý život. Vzdelávanie opustením školských brán nekončí, tak prečo nezapracovať na sebe v tejto oblasti? Je jedno, či vás zlákala romantická španielčina alebo základy programovania. Každý absolvovaný kurz je pridaná hodnota, ktorú vám nikto nevezme. 

V podstate je úplne jedno, aké predsavzatie si dáte a či si vôbec nejakého dáte. Dôležité je prežiť každú chvíľu naplno, tešiť sa z maličkostí, nemyslieť na minulosť, na budúcnosť, žiť tu a teraz. Každý deň si užívať, vážiť a za každý deň byť vďačný. Neostáva mi teda nič iné, ako sa s vami rozlúčiť v roku 2020. 

Prajem Vám ten najkrajší Nový rok, nech je plný úspechov, radosti, lásky, správnych rozhodnutí a nových zážitkov. Nech k Vám prichádza len to dobré a smútok nech Vás obchádza, a nech ste všetci hlavne zdraví. Prajem Vám, aby ste chytili život pevne do vlastných rúk a žiarili nielen vtedy, keď ste medzi ľuďmi, ale aj keď sa ráno pozeráte do zrkadla. 

To všetko a ešte mnoho viac Vám praje Vaša Zuzka ! 

Vidíme sa v roku 2021 

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.