Čo si zbaliť na dovolenku k moru ?

 Čas dovoleniek a niekoľkodňových únikov z reality mimo domu či krajiny je už tu. Pre niekoho je už dokonca v plnom prúde ! Druhou najťažšou vecou, hneď po výbere správnej či vysnívanej dovolenkovej destinácie,  je bez pochýb balenie. Balenie na dovolenku je občas náročné a poriadne hektické. Najmä ak máte myslieť na všetkých členov rodiny. Dovolenková horúčka postihne takmer každú ženu ešte niekoľko dní pred samotným odchodom. Pobaliť nielen oblečenie, ale aj topánky, kozmetiku, lieky, poprípade potraviny a dôležité nutnosti, ktoré súvisia s destináciou a miestom rekreácie.

Balenie je vždy boj. Nikdy sme si nie na 100% isté, či máme všetko a počas cesty nám napadne ešte ďalších 10 vecí, ktoré sme si mohli zobrať, no ostali doma. 

Pri cestovaní autom si môžete o jeden pár topánok či ďalšie plavky zobrať viac, no pri cestovaní autobusom alebo lietadlom je to s balení trošku ťažšie. Pred každou dovolenkou behám s kufrom a s váhou v ruke, aby som sa zmestila do potrebných 23 kíl. Mám taký pocit, že čím som staršia, tým sa balím úspornejšie a viem odhadnúť, čo naozaj budem potrebovať. Ale stane sa mi, že polovica tašky ešte stále ostane úplne nevyužitá a ja môžem veci po návrate uložiť do skrine presne tak, ako ich odtiaľ vytiahla. 

Pripravila som si pre vás zoznam všetkých vecí, ktoré si na dovolenku zbaliť (a aj niečo navyše). Samozrejme, samotné balenie záleží od cieľovej destinácie a aj od toho akým dopravným prostriedkom sa chystáte cestovať. Ak sa Vám tento check list páči, tak si ho pokojne môžete stiahnuť. 

Už ste boli na dovolenke ? Ak áno, kde ? 

1 komentár:

Používa službu Blogger.