V objatí gentlemana

"Keď budem veľká chcem milého, krásneho, inteligentného, voňavého, múdreho,  princa na bielom koni.“
 Už ako malé dievčatká sme si predstavovali svojho princa, ktorý príde na bielom koni ako z rozprávky alebo, keď sa presunieme do 21. storočia, tak príde na čiernom Mercedese alebo BMW. Auto ako auto. K napísaniu tohto článku som sa inšpirovala novou knižkou spisovateľky Emily D. Beňovej "V objatí gentlemana". Priznám sa, nečítala som ju, ale určite ak sa mi dostane do rúk, uvidíte ju na blogu. Čítala som mnoho recenzii a samozrejme aj obsah knižky. V dnešnom článku sa budeme baviť práve o našich vysnívaných chlapoch, ako si ich MY, ženy, predstavujeme. Ako správne nakombinovať ten správny recept vlastností a povahových čŕt. Je to zase jeden z mojich "múdrych článkov", takže je to môj osobný názor, s ktorým nemusíte súhlasiť. 
To, že ženy sú krásne, milé a úprimné stvorenia, vie asi každý a hlúpe vtipy, že pre ne neexistuje ideálny alebo dokonalý muž pozná asi každá z nás. Samozrejme sú to len vtipy a niekde na svete (na opustenom ostrove) žije ten pravý. Z pohľadu každej ženy by mal byť pekný. Hovorí sa síce, že si máme všímať charakter a správanie človeka na verejnosti, ale na 100 % si každá žena či muž všimne výzor. Každého gentlemana si predstavujeme ako svalnatého muža s atletickou postavou, vysoký s tmavými vlasmi a tajomným pohľadom, (s ktorého my, ženy, nevieme nič vyčítať), krásnym úsmevom a samozrejme dobrým zadkom. Byť gentlemanom nie je vôbec ťažké, len sa páni musíte trošku posnažiť a naučiť sa pár pravidiel na to, aby ste mali u žien vyhraté. 
Ako prvé je to určite charizma. Je to niečo, čo musí  vyžarovať z jeho vnútra. Na nič by sa nemal hrať a mal by byť prirodzený. Mal by vedieť očariť. Pozornosť a vnímavosť ľudí  by mala byť samozrejmosťou. Žiadne pohľady, ktoré značia nezáujem alebo ignoráciu. Ženy majú radi, keď sa chlap snaží zaujať komunikáciou alebo rozdávať vtipné poznámky. 
Mne osobne sa nepáči, keď je chlap neslušný a myslím si, že hovorím resp. píšem za väčšinu ženskej populácie. Nemal by sa vulgárne správať ani nadávať. Ďalej je to fajčenie. Ja nefajčím, ani s tým nemám v pláne začať. Kvôli tomu, by som ho asi nezabila, ale bolo by lepšie, keby nefajčil. A čo taký alkohol ? Nech si vypije, ale všetko s mierou. Nieže každý deň príde domov opitý a nebude si pamätať ani ako sa volá. Samozrejme všetko závisí aj od výchovy mladej slečny. Niektorým ženám to nevadí, niektorým áno. 
Správny muž by mal mať aj tú správnu vôňu. Ak sa muž o seba nestará, je to príšerné. Vôňa po pote, nikotíne či alkohole nikomu nie je príjemná. Vôňa muža, je to po čom šalie asi ¾ ženskej populácie. A niekedy sa stačí len osprchovať.
Avšak na čo nám bude nejaký slušný chlap, ktorý bude hlúpy. Mal by byť inteligentný. Nehovorím, že by mal poberať všetku múdrosť sveta alebo mať 5 diplomov na stene. Žiadna chodiaca encyklopédia alebo wikipédia, ale SMSka typu MYĽUJEM TA ANIEĽIK nepôsobí veľmi príťažlivo. 
 Žena túži taktiež po romantickom chlapovi. Kytice ruží, romantické večere pri sviečkach, nežné vyznania lásky do uška, maznanie v posteli, presne ako vystrihnuté z filmu. Každú z nás by to potešilo. Večere pri sviečkach pri samozrejme mali končiť tým, že páni odprevadíte dámu domov.
 Čo robiť v prítomnosti ženy ? 
  1. Dvere  - pri vchádzaní do miestnosti vojde prvý muž a potom žena. Samozrejme vy, páni držíte aj zatvárate dvere. Von z miestnosti ide vždy prvá žena a vy jej otvoríte dvere.
  2. Pod ňou - Veľmi by som chcela vedieť, čo väčšinu ľudí napadlo, keď si prečítali číslo 2. Ide o to, že keď idete s dámou po schodoch, či už hore alebo dole, vždy ste pod ňou, pretože ak sa dáma potkne, spadne na vás a vy ju môžete romanticky zachrániť. Platí to aj v takom prípade, keď má slečna krátku sukničku.
  3. Vodca - Nikdy nenechajte dámu ísť samú v dave. Ak beriete ženu na parket alebo z parketu, vždy má ísť prvý chlap a za ním žena. Ste predsa nejaký vodca, tak ju zoberte za ruku a prerážajte sa davom.
  4. Money - Toto je asi najprísnejšie pravidlo z celého článku. Keď idete na prvé rande, vždy by mal zaplatiť chlap. Ak si nemôžete dovoliť drahú reštaurácia, neberte ju nikde. Posedávanie na lavičke v parku s pohármi vínka alebo punču nie je tiež na zahodenie. Ak však budete v reštaurácii, trvajte na tom, že chcete zaplatiť.
Keď je chlap vtipný hneď je s ním konverzácia veselšia a obom sa Vám vyčarí široký úsmev na tvári. Vie nejakú hroznú situáciu odľahčiť a vtipne zareaguje. 
A posledná vec, o ktorej sa budeme baviť je finančné zabezpečenie. Toto je strašne diskutabilná vec, pretože mnoho žien jje takých, že chodia s mužom len kvôli peniazom. Využívajú ho, aby im kupoval kabelky, lodičky, handry a pod. veci a popri tomu k nemu nič necítia. Obyčajné zlatokopky. Avšak existujú aj také ženy, ktoré svojho muža, chlapa, priateľa naozaj ľúbia a nevyužívajú ho.

2 komentáre:

  1. No moja zlatá, tento článok bol parádny, akoby som čítala samú seba, tiež si svojho princa predstavujem presne takto. Fajčiarov neznášam, opilcov detto, keď si dá trochu a pozná svoju mieru ok, totálny abstinenti sú navyše aj tak trochu divní, ale opilcov neakceptujem a nevidím fakt nič vtipné na všetkých tých nádherných opileckých historkách. A presne inteligencia musí byť chodila som s jedným, čo veľmi inteligent nebol a veru som s ním nedokázala vydržať, možno som náročná no keďže sama mám vysokú tak tak nejako potrebujem tiež niekoho mne podobného, nemusí mať 4 tituly to nie, ale ako píšeš skrátka inteligent. A ak ideme na rande a chlap nezaplatí som smrteľne urazená, hlavne tie prvé rande, to skrátka inak nemôže byť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milý,krásny a inteligentný... Keby sa sny dali zhmotniť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.