First impression

Na to, aby ste spravili dobrý prvý dojem, či už v škole, na rande, v práci alebo niekde inde, máte vždy len jednu šancu. Urobiť teda prvý dojem je nesmierne dôležité a práve dnes budeme túto tému rozoberať. Chcela by som s vami podeliť o pár rád a tipov, ako sa nestrápniť a ako vyzerať, čo najlepšie. Ako všetky podobné články, ktoré vyšli a vyjdú v budúcnosti sú moje osobné názory, takže s nimi nemusíte súhlasiť, ale určite mi napíšte názor do komentára. Prvý dojem môžete zanechať iba raz, preto je lepšie vedieť ako na to. O tom, či budete pôsobiť sympaticky často rozhodujú detaily. 
1. Farba - Nemyslí si farba našej pleti, nie sme predsa rasisti. Ani farba vlasov či očí. Myslí sa farba oblečenia. Isteže spravíte lepší dojem, keď máte oblečené nejaké výraznejšie kúsky. Do práce však neodporúčam sa obliekať nejak extravagantne. Šéf Vás bude milovať a kolegovia nenávidieť. Čiernu nosia citlivé a umelecké typy, červeú pôžitkárky, bielu logické a organizované typy. Ak neviete, čo zvoliť, vyskúšajte ležérne, čo oživíte výrazným kúskom. 
2. Oči - Oči sú brány do duše. Veľa o vás prezradia a vedia povedať, čo si myslíte alebo ako sa cítite. Či ste nervózna, uvoľnená a pod. Ak napríklad uhýbate pohľadom, znamená to, že si neveríte alebo ste z niečoho nervózna alebo človek, ktorý nie je schopný sa pozerať druhému do očí je neúprimný. Preto veľký pozor kde a na čo sa pozeráte.
3. Dochvíľnosť - Pre ženy je typické, že všade meškajú. Niekedy som si myslela, že je to iba fáma, no teraz to pociťujem na vlastnej koži. Všade, kde mám prísť, prídem o 5-10 minút pozdejšie. (Pozdravujem Vikinku). My ženy máme čas a nikam sa neponáhľame. V kúpeľni strávime dlhé chvíle, aby sme vyzerali, čo najdokonalejšie. To, kedy prídete na stretnutie pôsobí silným dojmom a vypovedá to o vašej osobnosti. Ak prídete neskoro, máte hneď mínusové body. Ak pôjdete na nejaké stretnutie alebo rande snažte sa nemeškať, lebo to nerobí dobrý dojem.
4. Reč tela a postroj - Iste, že krajšie pôsobí, keď je žena vystretá a ukáže svoje prednosti. Snažte sa nehrbiť a nechodiť ako kačka. Keď ste sa už vyparádili, obliekli si svoje najlepšie šaty, aby ste urobili dobrý prvý dojem, nepokazte to zlou chôdzou a hrbením sa.
5. Komunikácia - Myslím si, že väčšina ľudí na našej planéte má rado výrečných ľudí. Ktorý radi rozprávajú a neboja sa diskutovať o hocijakých veciach. Či už na pohovore, schôdzi, rande, v škole = vo všetkých situáciách je výrečnosť obrovským plusom. Keďže chcete spraviť dobrý prvý dojem, mali by ste rozprávať slušne a spisovne hlavne. Čiže žiadne slangy, nárečové a cudzie slová, aby Vás nikto nepochopil a v prvom rade, žiadne vulgarizmy. S tým pohovorom a schôdzou je to asi jasné, avšak veľa ľuďom sa nepáčia vulgarizmy. Vulgarizmy v tvojom slovníku, vychádzajúce z tvojich úst na striedačku s cigaretovým dymom, to nebude pre neho to pravé.
6. Umeliny - Umelé nechty, riasy, vlasy, pery, prsia, farba tvojej pokožky. NIE !! FUJ ! Preč s tým. Umelé nechty sú síce pekné (farebné s rôznymi vzormi), avšak prirodzené nechty, ktoré sú namaľované pôsobia lepšie ako umelé. S riasami, vlasmi a perami je to to isté. Na čo zbytočne kupovať umelé riasy, keď stačí si kúpiť tú správnu riasenku a vaše riasy budú dokonalé. Umelé príčesky a botox do pier ? Jedine ak chcete vyzerať ako Barbie. A čo prsia a pokožka ? Moja starká hovorievala, že my ženy máme byť spokojné s tým, čo nám Pán Boh nadelil. Či už je to veľké, stredné alebo malé. A navyše, iba to škodí nášmu zdraviu. 

2 komentáre:

  1. Se vším s tebou souhlasím, hezky si to napsala :) Já mám teda problém s chůzí, chodím křivě, ale to mám přirozeně. Snažím se to napravovat. A taky mám problém i s očním kontaktem = málo sebevědomí :D Nicméně ten poslední bod je nejvýstižnější. Nechápu, jak se někdo může přehnaně líčit a házet na sebe umělé věci. Opravdu hnus.

    http://fromdigi.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Souhlasím, pěkně jsi to shrnula, ucelila.
    Oční kontakt už trénuju, pokroky jsou znát. S dochvilností už taky zápasím, fakt se snažím chodit včas. A myslím, že dřív to bylo horší... :D

    Blogerka Klárka

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.