FELFIE generation

Včera selfie, dnes felfie. 
Ešte pred nedávnom v každých novinách, magazínoch, na internetových stránkach a pod. sme čítali o fotkách = selfie, o posadnutosti selfie a o tom, že celý internet je preplnený selfie. Asi najznámejšia selfie na svete je tá s Oscarov 2014,na ktorej sú známe osobnosti ako Ellen DeGeneres, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey či Julia Roberts.
Istotne to poznáte, keď nafotíte 50 selfie a snažíte sa vybrať aspoň jednu, na ktorej budete vyzerať, čo najdokonalejšie. Po dlhom vyberaní sa Vám konečne jedna zapáči a hneď ju zavesíte na Facebook, Instagram, Twitter alebo inú sociálnu sieť.
Robíme si ich proste všade. Vo vani, v posteli, vo fitku, v škole, v práci,.. proste všade. Veď, zoberte si takú selfie tyč, s ktorou pobehujú turisti pri nejakých historických pamiatkach. Dnes majú selfie tyč asi všetky. Okrem mňa. Ja si tak často selfie nerobím. I keď strašne rada sa fotím, som fotená a fotím niekoho, ale  posadnutá "selfíčkami" nie som. Týmto pozdravujem svojho spolužiaka Patrika, ktorý stále tvrdí, že ja a moje najkrajšie spolužiačky trpíme selfietídou, čo vôbec nie je pravda. Neexistuje človek do 35 rokov, ktorý by si neurobil selfie viackrát do týždňa. Napr. môj krstný otec si veľmi rád robí selfie pri každej príležitosti. 
 Tento rok vznikol nový trend. Celebrity sa fotili s rozmazaným rúžom. Cara Delevingne, Georgia May Jagger, Rita Ora a mnoho ďalších známych tvári sa pochválilo na Instagrame fotkami s rozmazaným rúžom. Určite ste si to všimli. Čo nám chcú tieto dámy povedať ? Nie sú to zábery po vášnivom bozkávaní, pri ktorom sa páni a aj dámy vyšantili. Tieto dámy sa zapojili do kampane s názvom SmearForSmear, ktorá má týmto spôsobom upozorniť na riziko rakoviny krčka maternice a dôležitosť prevencie. Nebudem Vám to tu nejak rozpisovať, ale všetky/všetci vieme o čo sa jedná. Rozmazaný mejkap symbolizuje jednoduché vyšetrenie sterom z krčka maternice, vďaka ktorému sa môže včas táto zákerná choroba odhaliť.
Avšak tento článok nebude len o selfie, ale bude o novinke, ktorou je FELFIE.  V čom je rozdiel ? Keď si chcete odfotiť felfie, musíte sa odfotiť s jedlom. Ale len s tým najlepším, najdokonalejším, naúžasnejším a pod. Felfie si zvyčajne fotíte, keď ste na dovolenke alebo v nejakom luxusnom podniku, kde vám donesú, čo najlepšie naservírovanú pochúťku. Konečne sa vám podarí, odfotiť "pochúťku" s tej najkrajšej strany (hoci každá strana je rovnaká), okamžite rozmýšľate aký filter použije, aby fotka vyzerala ešte dokonalejšie. A potom ju samozrejme zavesíte na Facebook, Twitter, ale predovšetkým je do Instagram. 
 Kto by už odolal všelijakým miešaným nápojom, kávičkám, zmrzline, muffinom, šalátikom či drinkom ? Pod fotkou je milión hashtagov ako napr. #foodaholic#foodspo#foodporn#felfie#foddie a pod. Pri písaní tohto odstavca ma niečo napadlo. Keď pridáte nejakú fotku s jedlom na Instagram použite hashtag #susieFood. Najkrajšie tri fotky publikujem do konca tohto mesiaca. Dúfam, že som nespôsobila to, že vám teraz tečú slinky, pri pohľade na fotky. 

2 komentáre:

  1. Super článek, ani jsem nevěděla, co je felfie :D.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento článok ma fakt zaujal :D vôbec som netušila, že sa to volá Felfie :) :D
    Aďulik Sun

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.