Brusnica

Bobuľové ovocie samo o sebe patrí medzi najväčšie zdroje rôznych vitamínov a minerálov. Popri čučoriedkach a ríbezliach určite nemôžeme zabudnúť aj na brusnice. Brusnice sú považované za superpotravinu, ktoré sa najčastejšie používajú v sušenej podobe, ale vynikajúce sú tiež mrazené, v koláčoch či v nápojoch.

Čerstvé brusnice sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C. Ich veľkou výhodou je, že napriek sušeniu alebo odšťavovaniu nestrácajú veľa z jeho obsahu.  Pri dlhodobom užívaní vám zlepšujú imunitu a chránia telo pred vírusmi a bacilmi. Ideálne sú najmä v chrípkovom období a pomáhajú aj krátko po prekonaní nejakej choroby, pretože vás dostávajú rýchlejšie späť do formy. Obzvlášť úspešné sú pri zápaloch močových ciest. Tam opäť pôsobia ako prevencia a v začiatkoch dokážu utlmiť vznikajúci zápal. Toto ovocie patrí aj do úzkej skupiny prírodných pomôcok, ktoré dokážu stimulovať tvorbu kolagénu. Vďaka nemu podporíte regeneráciu buniek a zlepšujete kvalitu pokožky. 

O brusniciach hovorím píšem zámerne, pretože pred pár týždňami mi prišiel balíček z môjho obľúbeného eshopu manufaktura.sk. Práve teraz v septembri vyšla ich nová limitovaná edícia, pri ktorej sa vydali na prechádzku po krásnych českých lesoch a kopcoch skrývajúcich drobné kríčky obsypané veselými červenými plodmi. Tento červený poklad našich lesov ukryli do vašich obľúbených kozmetických produktov. Receptúry doplnili o ďalšie prírodné aktívne látky, a vznikla tak nová báječná rada. Sprevádza ju hrejivo iskrivá ovocná vôňa a nežný dizajn. Musíte uznať, že tie ich dizajny sú naozaj úchvatné. Veď predsa v jednoduchosti je krása.

V balíčku som si našla iskrivý sprchovací & kúpeľový gél s mandľovým olejom a výťažkami z brusníc, ktorý má priesvitný obal s jednoduchou etiketou s brusnicovým motívom a má tú krásnu rozkošnú mašličku okolo vrchnáku. Ošetrujúci sprchovací a kúpeľový gél roziskrí Vaše ranné či večerné sprchovacie očistné rituály alebo dokonale doplní Váš blahodarný vonný relaxačný kúpeľ. Vďaka obsahu extraktu z brusníc, mandľového oleja a panthenolu zanecháva pokožku dokonale hebkú, mladistvo jemnú, zvláčnenú a predchádza jej vysušovaniu po kúpeli alebo sprche.  Má krásnu jemnú vôňu, ktorá rozvonia celú kúpeľňu a ostane na pokožke. Ja to mám osobne veľmi rada, keď je sprchový dobre parfumovaný a vôňa na tele hneď nezanikne. Má 255 ml a jeho cena je 6,40 €. 
Produktom číslo 2 je zvláčňujúce zamatové telové mlieko s mandľovým olejom a výťažkami z brusníc. Už v predchádzajúcich článkoch som vám spomínala, že mám dosť suchú pokožku a nie každé telové mlieko mi sadne, pomáha a naozaj hydratuje pokožku. Avšak toto zvláčňujúce telové mlieko vyrobili asi pre mňa, pretože fantasticky hydratuje a vyživuje pokožku tela. Jeho receptúra ​​obsahuje zjemňujúci a omladzujúci extrakt z brusníc, upokojujúci a regeneračný mandľový a ovsený olej, starajúci beta-glukán a panthenol. Vďaka týmto výnimočným prírodným ingredienciám poskytuje suchej a unavenej koži na celom tele intenzívnu hĺbkovú hydratačnú vzpruhu a dodá jej všetko, čo potrebuje alebo čo jej doteraz chýbalo. Krásna brusnicová vôňa okrem toho, že prevonia vašu kožu, rozmazná aj vaše zmysli. Má 255 ml a jeho cena je 9,65 €. 
Od tela prejdeme k tvári a ďalším produktom je ochranný & výživný pleťový balzám s prírodnými olejmi a výťažkami z brusníc. Ak vás už omrzeli pleťové krémy alebo vám žiadny nevyhovuje, vyslúšajte pleťový brusnicový balzám. Zimné a chladné počasie neprospieva Vašej pleti. Nevystavujte ju ľadovému a sychravému zovretiu, chráňte ju a rozmaznávajte. Pleťový balzam obsahuje blahodarné bambucké maslo, ktoré má výnimočné regeneračné a hydratačné účinky. Výťažok z brusníc ochraňuje pokožku, rozjasňuje ju, podporuje vznik nových buniek a spomaľuje proces starnutia. Obsiahnutý mandľový a ovsený olej sa pýši intenzívnymi hydratačnými vlastnosťami. Proti starnutiu pleti bojuje kyselina hyalurónová, ktorá má skvelé omladzujúce účinky.  Balnie má 50 ml a jeho cena je 9,95 €. 
V poslednom článku sme sa bavili o parfumoch a o tom, ako parfumy jednoducho k ľuďom, a teda k ženám patria. V brusnicovej rade je aj nová toaletná voda BrusnicaNezbedná brusnica prizvala ďalšie voňavé ovocie - lesnú jahodu a broskyňu, osviežujúci grapefruit a citrón a vznikol iskrivý tanec plný šťavnatých ovocných tónov doplnený hrejivou sladkou vanilkou a karamelom, ľahko uzemnený drevitou vôňou santalu. Báječná toaletná voda plná ovocia roztancuje, rozveselí a na záver hrejivo objíme aj Vás! 
vrchná nota: grapefruit, citrón;
stredná nota: brusnica, lesná jahoda, broskyňa;
spodná nota: vanilka, karamel, santal 
Flakón má 50 ml a jeho cena je 22,35 €. 

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.