.handmade scrunchies

 Pred pár týždňami som vám na blogu písala o milej a sympatickej Mimke, ktorá tvorí do svojho malého obchodíku okrem látkových tampónov aj veľmi pekné, vkusné a zaujímavé doplnky, ktoré nájdete na sashe.sk/mimymajt_slaskou. Z balíčka, ktorý mi poslala som sa najviac tešila na scrunchies. Pýtate sa, čo to je ? 

Scrunchies sú látkové gumičky do vlasov. Veľké, prepracované, rôznych farieb a motívov. Populárnymi sa stali hlavne v 80.rokoch, pretože boli lepšou alternatívou pri robení účesov. Nosili ich rôzne americké hviezdy ako napr. Demi Moore, Madonna či Sarah Jessica Parker. Obľúbené boli aj medzi dospievajúci. Dievčatá dávali svoje gumičky chlapcov ako prejav náklonnosti. 

Ja som od Mimky dostala tri scrunchies - kvietkovanú, bodkovanú a folklórnu. Všetky jej gumičky sú šité na stroji a sú vyrobené zo 100% bavlny. V jej obchodíku nájdete veľa druhov rôznych farieb, vzorov, jednej veľkosti. Veľmi pekne sú prepracované a je vidieť, že si dá na svojej práci záležať. Na jej blogu mimymajtslaskou.wordpress.com nájdete aj presný postup ako ich šije. 

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.