HAPPY EASTER

"Už sú sviatky Veľkej Noci, buď uterák na pomoci, keď Ťa voda z vedra zmočí a korbáč na chrbát skočí."
Tak a je to tu ! Najhorší sviatok na svete. Na veľkej noci, mi viac menej neprekáža nič. Keď môžem vyzdobovať vajíčka, robiť všelijaké dekorácie (mimochodom tento článok bude práve o tom), v záhradke sa pozerať ako rastú prvé snežienka a narcisy. Maminka so starými mamami vypekajú koláče a pripravujú všetko, aby volo tip-top. Všetko vyzerá dokonale, až kým nepríde nešťastný pondelok. OBLIEVAČKA. Prajem vám teda dievčatá, aby ste mali veľa kupačov, ktorý si zarobia veľa peniažkov.
Dnešný článok budú veľkonočné dekorácie, ktoré som stvorila počas tohto týždňa (horko-ťažko). Tak už bolo dosť obkecávania, poďme hneď na to :
1. Škrobové vajíčka
Budeme potrebovať :
  • balóny
  • farebné bavlnky
  • škrob
  • nožnice 
  • stužky, kuriatka 
  • dekoratívna tráva
Nafúknite balón podľa toho aké chcete mať veľké vajíčko. Musíte ho poriadne zaviazať. Bavlnky rozmotajte a namočte do škrobu. Pomaly obviažte škrobové bavlnky okolo balóna. Keď sa vám už bude zdať, že je bavlnky dosť, nechajte balón niekde vyschnúť. Ak vám už bavlnky uschli, môžte balón prepichnúť ihlou. Ďalej je už iba na vás, ako si vajíčko vyzdobíte. 
 Ak je vám ľúto zničiť si vajíčko, alebo neviete to tak vystrihnúť, stačí ak spravíte menšie vajíčka a môžete si zakvačiť na zlatý dážď : 
(Viem ten zlatý dážď vyzerá trošku riedko, ale to preto lebo ešte nezakvitol vtedy ;) )
2. Rôzne spôsoby ozdobovanie VAJÍČOK
Každý rok už vo februári sú všade v obchodoch či už v Tescu, Kauflande, Hypernove veľkonočné ozdoby. Ja nie som taká, že kupujem veci o 2 mesiace dopredu, je to len zbytočne posunuté. V tescu som narazila na takéto čudo : 
 V tomto balíčku boli veľmi zaujímavé spôspoby, ktorými sa dajú ozdobiť vajíčka a ja vám ukážem jeden z nich. Ako prvé budeme potrebovať :
V balíčku sú takéto (neviem ako to nazvať) "šatôčky" pre vajíčko. Každé vajíčko do toho neoblečiete.
Do hrnca nalejte vodu a počkajte kým sa zohreje na 80°-95°. Potom oblečené vajíčka hoďte do vody na 3 sekundy a nechajte niekde vychladnúť. Konečný výsledok vyzerá takto : 
2. spôsob
Vajíčka z krepového papiera. Presný postup nájdete TU!
3. spôsob
Ak sa vám vajíčko náhodou rozbije, nevyhadzujte ho. Stačí, keď ho umyjete a prilepíte mu oči, zobák. Ak chcete, aby vaše vajíčko malo aj vlasy kúpte si žeruchu, ktorú zasadíte do vaty do vajíčka. 
Moji okáči ešte vlasy nemajú, ale keď budú mať tak vám určite pridám fotku na novú facebookovskú stránku TU! :) 
Tak a to je na dneska všetko. Dúfam, že sa vám článok páčil. Môžete sa pridať do skupiny pravidelných čitateľov alebo ma follow - núť na instagrame TU!  Zatiaľ Ahojte :* Mám Vás rada:* 


Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.