Shamballa

Náramky by nemali chýbať v bižutérii ani jednej ženy. Zlaté, strieborné, pletené, gumené alebo s korálkami. Aspoň jeden z týchto sa nájde v každej šperkovnici. Dnes by som Vám chcela ukázať meditačnú pomôcku, ktorá je skvelým doplnkom a mnoho žien ho nosí na ruke. Sú to shamballa náramky. Náročné dni plné stresu, ktoré sa snažíme zahnať chvíľkou oddychu, už máte plné zuby. Shamballa náramky nám pripomínajú, aby sme mali otvorenú myseľ mali neustále a nechali ju rozkvitať aj mimo hodín jogy a meditácie. 
Podľa rôznych starovekých textov, tradičného tibetského a indického budhizmu je Shamballa mýtická krajina ukrytá hlboko vo vnútri Ázie. Je to miesto čistého osvietenia a  kde aj všetci jej obyvatelia fungujú na vysokej duchovnej úrovni. Je to oáza mieru, pokoja a šťastia.  Ako symbol lásky, slobody a šťastia, pripomínajúci náš spirituálny svet a snahu duchovne rásť sa stali shamballa náramky celosvetovým trendom. Jeho nosenie prináša majiteľovi pohodu a pokoj, je nielen prekrásnym doplnkom, ale aj prejavom životnej filozofie.
 Význam farieb : 
Biela farba zastupuje množstvo symbolov, no predovšetkým symboly čistoty, nevinnosti, nového začiatku, neutrálnosti a pravdy. Biela farba sa vyznačuje aj tým, že odpudzuje zlo.
Červená farba v sebe nesie symbol vášne, sily, moci a opory. Táto farba sa hodí ľuďom, ktorí sú tvoriví, vášniví, odhodlaní a sebavedomí. Červená farba je často spájaná aj s láskou.
Oranžová farba je často spájaná so symbolom chuti do života, vytrvalosti, sily a pozitívnej energie. Oranžová farba taktiež pomáha odbúravať stres a zvyšuje kreativitu.
Žltá farba symbolizuje dobrú náladu, veselosť, optimizmus, ale aj múdrosť a chápavosť.Zlatá farba nesie význam vznešenosti, pravdy, nesmrteľnosti.
Zelená farba úzko súvisí s prírodou. Aj v tomto zmysle zelená symbolizuje prírodu, vyrovnanosť, harmóniu. Zelená má tendenciu pôsobiť na city ľudí a taktiež v sebe nesie aj lásku.
Modrá farba symbolizuje dôveru, vyrovnanosť a pokoj. Tmavomodrá rozvíja intuíciu a prispieva k lepšiemu logickému mysleniu. Modrá farba sa hodí ľuďom, ktorí sú rozvážni, romantickí a dobrí organizátori.
Fialová farba symbolizuje kreativitu, inšpiráciu a duchovnú silu. Je vhodná pre ľudí, ktorí vedia využiť svoju originalitu, samostatnosť, diplomatickosť a umelecké sklony. 
Ružová je farbou sentimentality, priateľstva a uzmierenia. Ružová je vhodná pre ľudí, ktorí sú ešte romantickí, jemní a ľudí, ktorí túžia očariť okolie.
Hnedá farba je nositeľom pôžitkov. Táto farba sa hodí k ľuďom, ktorí majú radi svoje pohodlie a pokoj. Taktiež symbolizuje ľudí, ktorí ľahko podľahnú pokušeniu, ale na druhej strane sa vedia správne rozhodnúť.
Sivá farba je farba neutrálnosti, opatrnosti a prispôsobivosti. Majú ju radi ľudia, ktorým nevadí stereotyp a ktorí sú opatrní.
 
Kde môžete nájsť náramky :

3 komentáre:

  1. Ja som niekedy vlastnila toľko doplnkov že dovidenia, heh. Teraz však volím jednoduchú eleganciu, kde sú výhradne kúsky z pravého striebra :) Kika - Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám doplnkov veľmi veľa :-)
    www.aduliksun.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Doplnkov mám nekonečne veľa, ale náramky veľmi neobľubujem :D na náramok potrebujem vyslovene náladu a musí byť naozaj pekný. Ten tvoj je krásny btw.

    BookLovers

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.