Ponožkový deň

"Smejte sa, plačte, skáčte, tancujte, toto všetko môžete vždy robiť. Pretože niekedy netreba slová na komunikáciu ani nohy na chôdzu, stačí mať srdce, ktoré vie počúvať a dušu, ktorá vie, ako lietať!" 

Minule som len tak sedela s kamarátkou na káve a oči mi padli na jedného pána, ktorý bol na vozíčku. Nemal nohy. Hral na harmonike a s ľútostivým pohľadom sa pozeral na každého okoloidúceho, aby mu hodil aspoň pár centov. Mne je takýchto ľudí veľmi ľúto a veľmi by som im chcela pomôcť, avšak nikdy som žiadnemu nehodila žiadne peniaze. Väčšina z nich si za ne nekúpia jedlo, ale alkohol. Keď vidím na ulici nejaké dieťa, je to ešte horšie, pretože mi skoro vždy srdce puká. Deti nemôžu za to, v akej rodine sa narodili a už vôbec nemôžu za to, ak sú nejako zdravotne ťažko postihnuté. Práve týmto detičkám alebo ľuďom bude venovaný dnešný článok.
Okrem toho, že je marec mesiac kníh, horúcou témou je aj Ponožková výzva alebo Ponožkový deň. 21.3. je Svetový deň Downovho syndrómu, inak známy aj ako deň, kedy sa koná Ponožková výzva. Downov syndróm je celoživotné zdravotné postihnutie spôsobené poruchou 21. chromozómu. Navonok sa prejavuje abnormalitami v štruktúre a funkcii telaPretože chromozómy tvarom pripomínajú ponožky, organizácia Down Syndrom International si ich zvolila za symbol tejto akcie. Je to deň, kedy nosia ľudia rôzne ponožky - každú inú. Symbol je, že aj napriek tomu, že sme všetci rozdielni, sme jedineční ako aj ponožky, ktoré sú síce každá iná, ale spolu tvoria dokonalý pár, ešte aj celkom fotogenický. 
(Dokonca aj Zarinke sa moje ponožky páčili, avšak vôbec sa nepozerala do fotoaparátu, ale na pískaciu hračku.) 
V spolupráci s eshopom dedoles.sk som dostala dva páry krásnych ponožiek, ktoré môžete vidieť na fotke. Jedny sú so vzorom melónu a druhé sú lienkové. Sú maximálne originálne, som úplne unesená z nich, veľmi sa páčia. Každá je iná, no spolu vytvárajú úžasne farebne zladený pár. Vďaka nim bude aj hmlisté sychravé ráno o čosi veselšie. Sú z veľmi príjemného materiálu, vôbec neškriabu. Vyrába aj dizajnuje ich rodinná firma s 25 ročnou tradíciou. Možno pre niekoho sa teda môžu zdať drahšie, ale za ich kvalitou si naozaj stoja. Odporúča sa prať v maximálnej teplote 40°. Cena ich oboch je 6,99 €. 
Ak aj vy chcete podporiť túto výzvu, pridajte na Facebook, Instagram alebo inú sociálnu sieť fotky veselých ponožiek s #ponozkovavyzva. Navyše, ak si kúpite aspoň dva páry týchto ponožiek, zadáte kóFEMSTY13 dostanete 10% zľavu.  Rozveseľte svoj deň ponožkami, ktorých motívy sú inšpirované všetkým, čo nás obklopuje. Cestovanie, stretnutia, ale aj rôzne pochutiny. To všetko môžete odteraz nosiť na nohách. Veselé ponožky sú tiež ideálne ako darček pre priateľa, ktorý miluje originálne a dizajnové kúsky. Je to naozaj krásna akcia, takže určite klikajte na dedoles.sk, aby sa pre Spoločnosť Downovho syndrómu na SVK vyzbieralo čo najviac peniažkov pre deti, ktoré to potrebujú na svoj rozvoj. 

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.