Z lásky ku starým časom

Dejepis som nikdy nemala v láske, v škole som vždy trpela na tých hodinách, avšak také tie perličky či čerešničky som si vždy zapamätala a ostali v hlave až doteraz. Na Slovensku je mnoho chránených stromov, ale máloktorý má takú históriu a význam pre slovenský národ ako Lipa kráľa Mateja. Tento strom rastúci v blízkosti Bojnického zámku patrí medzi najstaršie nielen u nás, ale aj v Európe. Podľa povesti ju zasadil vtedajší pán Bojníc Matúš Čák Trenčiansky, známy ako “ Pán Váhu a Tatier ”. Údajne pod touto lipou poriadal snemy a oslavy, preto sa zaužíval názov Lipa kráľa Mateja. Rok 2018 je obzvlášť výnimočný, pretože okrem toho, že som ja dovŕšila rok dospelosti, oslavujeme aj sté výročie založenia republiky. Z lásky ku starým časom a pri príležitosti tohto výročia, by som Vám spolu s manufaktura.sk dovoľujeme predstaviť už druhú limitovanú kolekciu v nostalgickom duchu.
Po jarnej Fialke, ráčte s nami jesenno-zimnú sezónu privítať s unikátnou kolekciou Lipa. Nádherný národný strom pripomínajúcu, v dizajne a vôni Prvou republikou inšpirovanú, v zložení potom na moderných trendoch pre maximálnu nežnosť voči pokožke založenú. Blahodarné výťažky z lipových kvetov prispejú k hebkej, hydratovanej a mladistvej pleti a pokožke a zaručia im primeranú ochranu potrebnú v chladných mesiacoch. Starostlivosť spríjemní exkluzívne hrejivá vôňa s tónmi lipových kvetov, sprevádzajúca všetky kozmetické prípravky. Pocit blaženosti zaručený.
Pred pár týždňami ma prekvapil veľmi pekný balíček, ktorý starostlivo testujem. Všetky produkty majú veľmi pekné, jednoduché a zelené obaly, pripomínajúce práce lipu. Počas víkendov, okrem toho, že Vás môže rozmaznávať priateľ alebo manžel, môžete si spraviť chvíľku pre seba, napustiť vaňu a použiť veľmi jemný sprchovací & kúpeľový gél s lipou a mandľovým olejom. Je dokonalý pre osviežujúci sprchovací rituál aj odpočinkový vonný kúpeľ. Sprchový gél má veľmi príjemnú a jemnú konzistenciu, fantasticky vonia, tá vôňa lipy je okúzľujúca a naozaj rozmazná aj naše zmysly. Pokožku zanecháva sviežu, mladistvo zamatovú a nádherne prevoňanú hrejivou vôňou s tónmi lipových kvetov. Unikátne moderné zloženie s vysoko koncentrovanými umývacími zložkami na báze kokosového a olivového oleja a cukru, obohatených o zjemňujúci výťažok z lipy, starajúci sa mandľový olej, upokojujúci panthenol a zvláčňujúce obilné výťažky intenzívne pení. 
 K správnej starostlivosti o pokožku, nesmieme zabúdať aj na pleť. Výnimočný ochranný pleťový balzam s lipou, marhuľovým olejom a panthenolom sa Vám budú určite páčiť. Tým, že sa už začala jeseň, zmenilo sa aj počasie. Chladno, sychravo a veterno našej pleti neprospieva a preto treba zvýšiť starostlivosť o ňu. ochranný balzam ako rannú i večernú starostlivosť pre suchú pokožku alebo ako ochranu každej pleti v nepriaznivom počasí. Pomáha zamedziť strate potrebnej vlahy, predchádza podráždeniu a poskytuje pleti pocit skutočnej pohody. Veľmi som s ním spokojná, používam ho už pár týždňov a je naozaj úžasný.
Len ťažko by ste za čias Prvej republiky našli typickejší kozmetický prípravok ako je pevné mydlo, v tejto kolekcii nesmie chýbať. Zvláčňujúce jemné rastlinné mydlo s lipou a mandľovým olejom obsahuje zjemňujúci výťažok z lipových kvetov, glycerín a výživný mandľový olej. Zahalí vaše rúčky do bohatej peny, dodá im pocit skutočnej čistoty a zanechá ich krásne svieže, hebké a znamenite prevoňané. Neviem, či to tak máte aj vy, ale ja mám normálnu pokožku iba 3 mesiace v roku (júl, júl, august). Netuším, čím je to spôsobené, ale iné mesiace mám zmiešanú tvár, suché nohy aj ruky. Pri tých rukách sa zastavím, pretože o tie sa spolu s tvárou starám najviac. Raz mi niekto múdry povedal, že to aké vyzerajú tvoje ruky spolu s nechtami, hovorí o tebe veľa. Výnimočný regeneračný krém na ruky so zjemňujúcim výťažkom z lipových kvetov, výživným mandľovým olejom a bambuckým maslom, ovseným výťažkom a upokojujúcim panthenolom je ideálnou starostlivosťou pre každé rúčky. Zanecháva sviežo mladistvé, hebké a krásne prevoňané. Poskytne im navyše potrebnú ochranu pred nepriazňou počasia. Tak ako aj pekné ruky, tak aj pekné pestované pery sú okrasou každej ženy. Vysoko ošetrujúci balzam na pery s lipou, marhuľovým olejom a včelím voskom. V tomto období môžu byť vysušené, dokonca až bolestivo popraskané. A kto by potom chcel také pery bozkávať... Veľmi sa mi páči tento balzam, netreba naniesť veľké množstvo. Skvele hydratuje a zjemní pery, poskytne perám znamenitú regeneráciu, potrebnú výživu a ochranu.
Posledným produktom, ktorý je súčasťou kozmetiky bol v balíčku úplná TOPka, ktorou je dámska toaletná voda LÍPA. Exkluzívne omamná hrejivá vôňa lipových kvetov, pivónie, jablka a vanilky zahalí každú dámu do nádherne vonného oblaku. Nežne kvetinová, sviežo ovocná aj tajomne a sladko korenistá - práve taká je táto výnimočná vôňa.
Vrchná nota: jablko, mandarínka 
Stredná nota: pivonka, lipové kvety 
Spodná nota: mošus, vanilka, santalové drevo
Je to veľmi príjemná vôňa, vhodná aj na bežné nosenie. Vôbec nie je náročná ani nejaká vyzývavá.
Od kozmetiky prejdeme do kuchyne. Okrem kozmetických produktov mi prišiel v balíčku aj lipový sirup. Lipa je naším národným stromom a jej kvety sú stovkami rokov preverené domáce liečivo. Lahodný sirup výnimočnej kvality je vyrobený z výťažkov z lipových a bazových kvetov, trstinového cukru a vitamínu C. Pomáha posilniť Vašu prirodzenú odolnosti a vitalitu v období chrípok a prechladnutí a čo navyše: výborne chutí. Výrobky z lipy treba konzumovať pri zápaloch dýchacích ciest, nachladnutí, angíne, či horúčke. Znižujú horúčku, tíšia kŕče, rozpúšťajú hlieny.Viac o ňom sa dočítate nabudúce. 

Vyskúšali vy ste niektorí z produktov ??
a hrozí, že oceľovosivá obloha padne na zem? Čas sa zúfalo vlečie a do duše sa vkráda melanchólia.
Více na: https://tchiboblog.sk/sladka-prva-republika/

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.