Ako si vybrať perfektný rúž

Lesklé, matné, v tyčinke, so štetcom či v ceruzke. Rúžov je dnes toľko, že si možno neviete ani vybrať. A navyše tých farieb a odtieňov.. Ja sama s tým mávam problém v drogérii. Najradšej by som ich brala všetky. Nič nie je ženskejšie, ako šťavnaté pery pohladené zmyselným rúžom. V mojej zbierke je ich primerané množstvo. Nemyslím si, že ich mám veľa, ale nie je ich ani málo. Nenosím ich každý deň a v karanténe už vôbec nie. No nie je rúž ako rúž. 

S príchodom do drogérie si vždy prezerám regály každej jednej kozmetickej značky a za pomoci testerov je na mojej ruke hotové umelecké dielo. To mi pripomína jednu pani, letušku, ktorá navštívila drogériu, keď som ešte brigádovala v 101 Drogérii. Chcela, aby som jej pomohla vybrať matný nude rúž, pretože doteraz nosila výrazné červené pery. Vyskúšala si asi všetky rúže, ktoré našla. Najväčšia "sranda" bola to, keď vytvorila pomocou všetkých tých rúžov kombináciu, ktorá sa jej najviac páčila a presne taký rúž chcela. 

Základom pre pekné pery je jedno jediné - správne ošetrenie a hydratácia. Žiadny rúž totiž nebude vyzerať dobre na perách bez starostlivosti, akúkoľvek farbu si vyberiete. Pokožka na perách je tenšia a citlivejšia než pokožka na iných častiach tela. Navyše nemá vlastné mazové žľazy, ktoré by pery udržiavali jemné a vláčne. Preto majú pery sklon k vysušovaniu a popraskaniu. Aby boli hydratované a hebké, potrebujú správnu starostlivosť v podobe kvalitného balzamu na pery, vitamínov a výživy. Balzamov na pery nájdete na trhu množstvo. Mojim favoritom sú balzamy Labellino v tej "vajíčkovej" forme alebo aj nové peelingy Labello, o ktorých sa viac dočítate TU! 
A čo farby ? Dnes letí výrazná červená, hnedá, tmavá burgundská a pre odvážnejšie pokojne aj metalické odtiene, ktorým neviem prísť na chuť. Skutočným hitom sú tiež nude odtiene a stále ešte matné prevedenie, ktoré mám najradšej. Na nude odtiene si môžete pokojne trúfnuť, nech ste brunetka, blondína, ale vyberajte odtieň, ktorý bude blízky vašim perám. Ak máte tmavšiu pleť alebo ste opálená, vyvarujte sa príliš svetlým odtieňom
Evergreenom sú rúže v matnom prevedení, ktoré vyzerajú super chic, pôsobí dokonale zamatovým dojmom a dlho vydržia. Práve pri matných rúžov treba dbať na hydratáciu, inak by sa mohli drobiť alebo zostať v záhyboch pier. Úskalím pri matných tekutých rúžov je ich nanášanie. Musíte byť, lebo aj malička chybička je viditeľná. 
Pri rúžoch je dôležité dbať aj na ďalšiu vec, ktorou je náš chrup. Ak nemáte snehobiely chrup, na niektoré odtiene rúžov a leskov radšej zabudnite. Svoj úsmev radšej podčiarknite, a nie zakopte. So zubami bielymi ako majú americké celebrity si môžete dovoliť akýkoľvek odtieň rúžu. Máte v podstate voľnú ruku. Zuby s nádychom do žlta má väčšina ľudí, ktorí si ich nebielia a nie je to vina nedostatočnej hygieny. Jednoducho belošky majú málokedy úplne bielu sklovinu, aký je dnes preferovaná. V tomto prípade sa treba vyhýbať odtieňom do oranžova. Zvoľte radšej jemne fialové, červené s modrastým podtónom či studené ružové odtiene, ktoré chrup opticky zosvetlia. Ak ste fajčiarky, ale radi často pijete kávu a víno, vaše zuby môžu mať odtieň do siva. Vyhnite sa krvavo červeným a intenzívne fialovým odtieňom. Skúste radšej ružovú s hnedým podtónom. 

Aký je Váš obľúbený rúž ? 

1 komentár:

  1. I like lip products. This pink lipstick that you show on third picture inside, I like its shade :)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.