*DIY 3 - Roast*

Ahojte baby. Dnešný článok bude po dlhej dobre z vianočnej edície. Tento krát to budú nápady na vianočné pečenie. Ja osobne mám tie recepty odskúšané, len som popri pečení nestihla fotiť, takže budete mať fotky i internetu ospravedlňujem sa. Ale vážne mám tie recepty nemusíte sa báť, že podpálite maminu kuchyňu.
1. RECEPT 
Parížske košíčky
Doma pečenia : 15 minút na 1 plech
Potrebujeme 

Na cesto : 
  • 130 g hladkej múky
  • 40 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru 
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • štipka soli
  • 1 KL Citrónovej arómy 

Na náplň:

  • 1 balíček Parížskej šľahačky v prášku (myslím si, že môžete použiť aj obyčajnú šľahačku) 
  • 150 ml mlieka

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • formičky na košíčky (Ø asi 5 cm)
  • cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou

Príprava:

  1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  2. Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme.
  3. Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. 
  4. Zdobenie je už na vás. 
Elektrická rúra: 170 °C                  Doba pečenia: asi 15 minút

PRAJEM DOBRÚ CHUŤ :*

2 komentáre:

  1. božínku samé mňamky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňáám, to vyzerá fajne :) už viem, čo urobím ďalší víkend frajerovi :D

    http://oodla.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.