Rozprávkový život = šťastie

Každé malé dievčatko túžilo byť princeznou, ktorá by mala všetko na svete. Nosiť krásne šaty, korunky a šperky. To všetko je veľmi pekné, ale je to naozaj rozprávkový život ? Sú naozaj tieto takzvané princezné šťastné ? Nežijeme však v stredoveku, ale v 21. storočí.
Čo je ale šťastie ? Pre môjho nemenovaného spolužiačka je šťastie, keď nájde 5 € v chipsoch. Je to jeho najväčší úspech. Kúpim si žreb a vyhrám peniaze. Je toto šťastie ? Sladký život, kedy ľudia majú všetko na čo si spomenú a kupujú nezmyselne drahé veci, ktoré k životu vôbec nepotrebujú, len aby sa mohli chváliť "Ja toto mám a ty nie!" Toto ozajstné šťastie nie je. 
 Najväčšie šťastie na svete je to, keď máte rodinu a  ste zdravý. To je to najväčšie šťastie. Ten pocit, keď viete, že prídete domov a niekto tam na vás čaká. Ste zdravý, nemáte žiadne zdravotné ťažkosti. Vtedy je váš život rozprávkový a môžete povedať, že si žijete ako princezná. Šťastie je, keď máte pri sebe dobrých priateľov, ktorí vás podržia a chápu vás. 
 Šťastie je všetko, čo človek potrebuje k životu. Keď nemá štastie, nemá lásku, nemá peniaze, nemá nič. 

Keď som mal 5 rokov, mamička mi povedala, že kľúčom života je šťastie. Keď som prišiel do školy, učiteľka sa ma spýtala, čo chcem byť, keď vyrastiem. Povedal som "byť šťastný". Povedala mi, že som nerozumel otázke. Ja som povedal, že ona nerozumie životu.
John Lennon

5 komentárov:

  1. Krásny článok ... Máš pravdu. Šťastie je v živote dôležité a to čo nám príde ako samozrejmosť ( tie maličkosti), tak to je skutočné šťastie - rodina, zdravie ...
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano....a za to zdravie by som dala čokoľvek. Nechapem tých ludi co potrebujú stále niečo značkové ale nevedia si pritom ani predstaviť , že veci ktoré majú darom od prírody sú dôležitejšie a to je niekedy horšie.... Ale je to nešťastie či azda osud?
    www.beckystylee.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekný článok, fakt ak má človek zdravie, rodinu a priateľov má všetko na svete a nič viac nepotrebuje. Keď je človek chorý tak akoby ani nežil, nič ho nebaví, nemá náladu, je to oničom a akonáhle vyzdravie, hneď vidí ten rozdiel, cíti sa šťastný a to je presne to, o čom píšeš. Inak tá príhoda na konci s tou pani učiteľkou je skvelá.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hezký článek :) pro mě je nejdůležitější zdraví, rodina a láska :)

    Ráda bych Tě pozvala na svou Giveaway!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc hezká myšlenka, s kterou musím souhlasit. Mám pocit, že lidé čím víc mají, tím víc chtějí, a to je strašná škoda, protože tak nebudou nikdy spokojení. Můj recept na štěstí je radování se z maličkostí...
    Budu ráda, když zavítáš na blog :)
    www.baauu.blogspot.com
    Baauu

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.