8 rád od našich mám

 Našim mamám máme naozaj za čo ďakovať. Nie len pre to, že nás porodili, starajú sa o nás, majú nervy zo železa a pod., ale aj pre to, lebo sú to ony, kto nám nakupoval topánky vždy, keď sme z nich vyrástli alebo nám kúpili nohavice, keď sme ich roztrhli. Sú to ony, kto si musel byť istý, že do školy prídeme vždy v čistom, aby sme na sebe nemali nič špinavé či náhodou roztrhnuté. Celé detstvo nás obliekali a v puberte nás zachraňovali z rôznych problémov. Popravde, či sme chceli alebo nechceli, ale v mojom prípade či chcem alebo nechcem, každý môj outfit ovplyvní najviac moja mamka. No v živote každej z nás je obdobie, keď máme chuť "rebelovať", chceme sa starať samé o seba, samé sa obliekať. A nezaobišlo sa to bez niekoľkých ostrých slov. Ony nám však chceli dobre – vedeli viac, než sme vedeli my. Poučili sa z vlastných chýb a chceli nám len predať pár overených tipov. A presne o týchto tipoch bude dnešný článok.
 Toto je 7 rád, ktoré ti tvoja mama s najväčšou pravdepodobnosťou aspoň raz v živote povedala a mala pravdu:
1. Investujte do klasiky - Všetky outfity jedného dňa vyjdú z módu, ale klasická biela košeľa nikdy. Tá je nesmrteľná. Nemusíte si kupovať extravagantné kúsky či nekombinovateľné oblečenie, ktoré zbytočne napadne prachom v skrini. Stačí mať v skrini jednoduché kúsky, ktoré môžete nosiť vždy a všade s čímkoľvek. Veď v jednoduchosti je krása.
2. Hlavne sa cítiť pohodlne - Stalo sa Vám už niekedy, že ste prišli do obchodu a vybrali ste si nohavice veľkosťou 34, ktoré väčšinou nosíte a zrazu je Vám 34 malá. Tak hľadáte väčšie a väčšie a nakoniec sú vám dobré 38. V kabínke sa so slzami v očiach na seba pozeráte v zrkadle a rozmýšľate nad novou diétou. Uhádla som ? Áno, všetci chceme mať o číslo menšie gate, ale to číslo nakoniec aj tak vidíte len Vy.
3. All black vydrží navždy - Black outfit je niečo také ako biela blúzka či košeľa. Sú to nesmrteľné kombinácie, ktorými nič nepokazíte a stále budú IN.
4...No farbou nič nepokazíš - Každý outfit oživí výrazná farba. A platí to hlavne v zime.
5. Nechaj si staré šaty na doma - Budú to tvoje najobľúbenejšie tričká. A starým teplákom sa nevyrovná už vôbec nič. Ak sú šaty nejako "narušené" t.j. sú natrhnuté, vyťahané či šedivé, môžete ich nosiť doma, veď doma vám v nich nikto neuvidí.
6. Buď sama sebou - Byť unikátny je lepšie ako byť trendy. Outfity by mali byť originálne. Neopakujte po svojej najlepšej kamoške a obliekajte sa tak, ako to vy cítite.
7. Nevyhadzuj peniaze na sezónne trendy - Pochopíš, keď vyhodíš 60 eur za tričko, ktoré za pár mesiacov nebudeš chcieť ani vidieť. Niektoré lacné kúsky sú kvalitnejšie ako tie drahé, pri ktorých vyhodíte polovicu výplaty.
8. Nenos krátke sukne a bedrové rifle, keď je – 10. - Toto asi nikdy nepochopím. Aj ja som žena, aj ja sa chcem páčiť, ale nosiť bedrové rifle, sukne či crop topy, keď vonku mrzne je naozaj choré. Prevraciame očami nad tým, keď nás mamky karhajú za to. A o pár rokov, keď mnohé z nás budú chodiť alebo už teraz chodia ku gynekológovi, pretože nemôžu otehotnieť, lebo majú opakované zápaly alebo majú problémy s krížami, chrbticou, budeme vedieť, o čom to tie naše mamy hovorili.

4 komentáre:

  1. První odstavec je skvělý, koukám na mamku a říkám si, že můžu být ráda, že ji mám, i když má svoje velký a i malý mouchy.

    Se zbytkem se už tolik neztotožňuji, mamce bylo tak nějak jedno, co nosím a o oblečení mě nepoučovala. Teda smaozřejmě, když nebere "nejdeš jen v tomhle, je tam zima" nebo "tohle si nebere, to je až moc" :D

    Jinak pěkný článek. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Haha, tak u nás je to skôr naopak, mamka tie základné kúsky ako biela košeľa veľmi rada nemá, skôr to u nás vyzerá ako u Veroniky. :) Ale všeobecne sú tie fungujúce, podvedome sa nimi aj riadim. Asi až na ten posledný bod, nie som nohavicový typ, takže u mňa víťazia šortky a sukne aj v zime - ale pod tým hrubé pančušky, prípadne na to ešte nadkolienky (a hrubé ponožky, ktoré nikto neuvidí :D ). Čo ale nechápem sú tie rôzne články ako "tipy na zimný outfit" a tie blogerky tam majú odhalené nohy alebo len tenké silonky a cez seba tenký kabátik... au, zamrzla by som. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.