Pod čapicou

A máme tu ďalšiu rutinu, čo sa starostlivosti o náš zovňajšok týka. Podľa názvu článku, ste si určite domysleli, že článok sa bude týkať vlasov a starostlivosti o nich. Na vlasy nesmiete zabúdať ani v chladnom a mrazivom počasí. Pokiaľ stratia farbu a lesk, značí, že niečo robíte zle. Poradíme vám, ako problémom predísť. V zimnom počasí trpia nielen vlasy, ale aj pokožka hlavy. Zlý vplyv na ne má niekoľko faktorov, či už je to vietor, dážď, smog, málo vitamínov ale aj nedostatočný pitný režim. V dnešnom článku by som Vám chcela predstaviť 2 produkty, ktoré Vám pomôžu v týchto "ťažkých" dňoch, aby vaše vlasy nevyzerali ako po výbuchu či ako zamotané v rolete. Produkty, ktoré som pre tento článok vybrala sú z Elnino.sk 

Ako prvé by ste mi každom umývaní vlasov mali dodržiavať týchto päť krokov : 
  1. Umývanie - Ideálne je umývať si hlavu dvakrát do týždňa a nie častejšie. Síce Vás to láka, umyť si uch aj každý deň, nie je to dobré. Dokonca keď ste doteraz mali problém so vzhľadom vlasov, uvidíte, že zrazu nadobudnú krajší lesk a lepšiu kvalitu.
  2. Dobre vyčesať -  Nič vám nepomôže lepšie ako hustá kefa. Tá totiž odľahčí hlavu aj o vypadnuté vlasy, ktoré sa zachytili v hustých pramienkoch, ale aj o vytrvalý prach, ktorý na ne nasadal.
  3. Zvlhčite vlasy - Vyhraďte si dostatok času a majte trpezlivosť. Vlasy musia byť totiž dostatočne mokré, nielen vlhké, aby ste na nich dokázali lepšie naniesť prípravky a efektívnejšie ich tak ošetrili.
  4. Korienky -  Dôležitejšie je dobre si umyť pokožku hlavy a teda aj korienky, pri ktorých sa vytvára mazivo a tá znečistuje vlasy najviac. Začnite teda presne tam, dobre si šampón rozpeňte a doprajte si aj krátku masáž hlavy.
  5. Kondicionér -  Používate kondicionér a predsa sa vám nezdá, že by vám to nejak pomáhalo? Chybou môže byť aj to, že ste si predtým neprečesali vlasy hrebeňom s veľkými zubami. 
Prejdime už teda k samotným prípravkom. Prípravky budú zamerané na umývanie vlasov. Ako prvý je to  Šampón na suché vlasy Schwarzkopf BC Cell Perfector Moisture Kick Shampo. Značka Schwarzkopf patrí celkovo k mojim obľúbeným značkám a vždy som bola s produktmi spokojná a vyhovovali mi. Zvlhčujúci šampón čistí normálne až suché alebo vlnité vlasy a dodáva im potrebnú úroveň vlhkosti. Vlasy budú silné, pružné a hebké. Ľahšie sa budú upravovať, budú vyživené a lesklé. Pomocou tohto šampónu spĺňate hneď dve podmienky.
  • obsahuje BC Hairtherapy a derivát kyseliny hyaluronovej - vyrovnávajú úroveň vlhkosti vo vlasoch
  • technológia Amino Cell Rebuild - obnovuje prirodzenú pružnosť vlasov posilňovaním stavby vlasových buniek
Celkovo som so šampónom veľmi spokojná. Lepšie som si ani vybrať nemohla. Moje vlasy ostali krásne hebké a lesklé. Balenie šampónu je veľmi jednoduché, biela kombinovaná s mojou obľúbenou modrou alebo ak chcete tak tyrkysovou. Má 250 ml, čo je ďalšie obrovské plus. Vydrží dosť dlho a nemusíte nanášať veľké množstvo, pretože sa veľmi dobre pení. 
Druhý je Vlasový krém Schwarzkopf BC Cell Perfector Color Freeze CC Cream, ktorý je určený aj pre dámy alebo slečny, ktoré si farbia vlasy. CC krém - ľahká bezoplachová starostlivosť pre kompletnú kontrolu s tepelnou ochranou. Obsiahnutý panthenol poskytuje dlhotrvajúcu hydratáciu. Hydrolyzovaný keratín zlepšuje silu a elasticitu vlasového vlákna. Katiónové ingrediencie chráni vlasy pred teplom až do 220 °C. Poskytuje 48 hodinovú ochranu pred krepatením. Technológia: Nová technológia s vyváženým pH 4,5 pre 100% stálu farbu až do ďalšieho farbenia. Technológia je založená na prácu s kyselinou mliečnou a hydroxidom vápenatým, ktoré stabilizujú a uzamykajú farebný pigment hlboko vnútri vlasu tak, aby nedochádzalo k blednutiu farby a bola zachovaná jej stálosť a žiarivosť po celý čas medzi farbením. Použitie: Naneste malé množstvo prípravku najprv do dlaní a potom vpracujte do vlasov. Neoplachujte. Potom pokračujte vo stylingu ako obvykle. Vhodný pre každodenné použitie. 
Hlavne v chladných dňoch je veľmi dôležité, aby aj vlasy boli hydratované a práve tento krém od Schwarzkopfu Vám pomôže. Balenie je také zlaté, ružové a má 150 ml. 

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.