Christmas atmosphere

Za 13 sú tu Vianoce ! A ja sa strašne,strašne, strašne teším. Ja viem už som stará na to, aby som písala Ježiškovi list alebo,aby som  čakala pri stromčeku, kedy konečne niekto zaklope na okno. Je to jedno z mojich najobľúbenejších období v roku a už v novembri som mala pripravenú väčšinu ozdôb. Toto je oficiálne prvý článok z vianočnej edície za rok 2016. Budem sa snažiť, aby článkov vyšlo veľa, ale musíte brať na mňa ohľad, že chodím do školy dobrovoľne nasilu a každý deň píšeme nejaký test. 
Ak ešte doma nepociťujete vianočnú atmosféru, tento článok bude pre Vás veľmi prospešný. Prajem Vám príjemné čítanie. 
Ako privolať vianočnú atmosféru ku mne domov ? Pripravila som si pre Vás pár nápadov, rád a typov, aby ste aj vy pocítili, že Vianoce sú za dverami. Vianoce prichádzajú len raz za rok, takže príprava na ne je pre nás naozaj nádherná záležitosť. Zasnežené lesy, pocit domova, praskanie v kozube, trblietanie dekorácií vo svetle sviečok, masívny drevený nábytok, nadýchané vankúše, tie najmäkšie kožušiny a textílie či vlnené deky. To je ten pravý pocit Vianoc. 
Tak ako prvé si určite musíte zaobstarať adventný veniec. Myslím si, že väčšina slovenských rodín ho už dávno má, ale ak ste výnimkou, šup šup do obchodu. Ja osobne milujem všetko trblietavé, rôzne svetielka či sviečky. Preto ďalšou vecou sú svetielka so sviečkami. Svetielka si môžete zavesiť buď v izbe na poličku, na okno alebo poproste svojho ocka/manžela, aby sa obetoval a zavesil nejaké svetielka na strom, ktorý stojí pred vašich domom. Sviečky vez zimu nesmú chýbať. Vôňa vanilky, škorice či jabĺčok rozvonia váš dom či byt a budete cítiť vianočná atmosféra. 
Úplne prvýkrát som o nej počula na základnej škole, keď sme v knižke Slovenského jazyka mali o nej článok. typická rastlinka, ktorá si v slovenských domácnostiach každoročne nájde svoje miesto.Táto rastlinka pochádza z Mexika, kde vyrastá do omnoho väčších rozmerov, než s akými sa stretávame v našich zemepisných šírkach. Viete o čom píšem ? Reč je o Vianočnej ruži alebo tzv. Vianočnej hviezde, ktorá svieti na našich stoloch svojimi ohnivými listami a dodáva priestoru náležitú útulnosť. Je to veľmi pekný kvet, my máme dokonca dva a nájdete ju v rôznych kombináciách. Ak však nechcete investovať do živej, v ďalšom vianočnom článku Vám ukážem dekoráciu z umelej ruže. 
Vianočnú atmosféru do domu určite prinesú dekorácie. Už dva týždne nerobím nič iné, iba kupujem, lepím, viažem, maľujem všelijaké ozdoby. Inšpirujte sa výzdobou s lesnou tematikou. Rôzne živé či umelé vetvičky zakvačte na zábradlie, schodisko a pod. Ozdobte malými guľami a mašličkami. Príjemná vôňa prírody sa vám tak bude rozliehať po celom dome. Nuž, a čo sa zdobenia týka, pridŕžajte sa severských tónov, teda bielej, krémovej, ľadovej modrej a prírodných materiálov ako je drevo, vlna a vrecovina. 
 Ďalšou vecou, ktorú môžete spraviť je, že začnete piecť. Či už medovníky, linecké pečivo, vianočky či nejaké rezy. Ale nezabudnite piecť napapané, pretože vraj keď pečieme hladné, skôr koláče zjeme a priberieme, čo žiadna z nás nechce. 
Okrem pečenia môžete začať kupovať vianočné darčeky. Teraz nie je v obchodoch tak veľa ľudí, takže nemusíte sa s nikým zbytočne tlačiť a pred Vianocami budete vedieť čo Vám ešte chýba a bez stresu budete môcť ísť do obchodu. 
 V ďalšom článku uvidíte DIY na dekorácie, ktoré si môžete vyrobiť. Skvelé dekorácie vecičky na dekorovanie nájdete sa Stoklasa.sk

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.