Ako nájsť správny strih šiat

Rady by sme sa obliekali podľa poslednej módy a z obchodov na nás vykúkajú nádherné kúsky, ktoré sa nám nesmierne páčia. Nie je však zaručené, že strih podľa aktuálnej módy nám aj sadne a naše proporcie môžu byť prekážkou vzniku oku ladiaceho outfitu. Nájsť správny strih šiat nie je vôbec jednoduché. Pre každý typ postavy sa hodia iné strihy. Nejde o to, aby vynikol úžasný model šiat, kostýmu či sukne, ale o to, ako v ňom vynikneme VY! Ak nechcete upozorňovať na svoje širšie stehná alebo chcete schovať väčšie bruško, mám pre inšpirácie ako na to. Nezáleží na tom, či máte miery 90-60-90. Spolu s manzara.sk sme sa spojili, aby sme vám pomohli nájsť také šaty, ktoré budú pre vás najvhodnejšie.
Každý z nás má inú postavu a rovnako aj iné proporcie tela. To, čo pristane mne, nemusí pristať niekomu inému a naopak. Viete aký typ postavy máte ? Je to hruška, presýpacie hodiny, jablko alebo obdĺžnik ? Aký tvar má silueta vášho tela ? Ženy sa obvykle vnímajú plnšie ako v skutočnosti naozaj sú.

1. Jablko 
Pre tento typ postavy sú typické plné tvary hrudníka a problematický pás, kde sa najviac ukladá tuk. Nohy sú oproti hornej časti výrazne štíhle. Dámy s takýmito proporciami vyzerajú dobre aj v krátkych aj v dlhých šatách. ktoré sú zúžené pod prsiami a následne spustené. Tejto postave ulahodia tiež krátke šaty, ktoré sú voľné v oblasti pása a upriamia pohľady na štíhle nohy. Dobrou voľbou sú aj výstrihy v tvare ,,V“, zaujímavé strihy alebo aplikácie v oblasti dekoltu, ktoré odvedú pozornosť od pása. Nepridávajte hornej časti svojho tela na objeme veľkými náhrdelníkmi a zložito ozdobenými blúzkami. Zároveň nepriťahujte pozornosť na stred tela – s výraznými opaskami a v príliš tesnom oblečení sa pravdepodobne príliš dobre cítiť nebudete. 

2. Hruška 
Pri postave typu hruška je dolná polovica tela proporčne väčšia ako horná. Ženy s touto postavou majú problém s ukladaním tukových vankúšikov na bokoch, zadku a stehnách. Preto je dôležité opticky vyvážiť hornú a dolnú polovicu tela. Vyberte si dvojfarebné šaty, ktoré majú horný diel svetlý a nápadný a spodný tmavý a neutrálny. Pomôže všetko, čo pritiahne pozornosť k hornej časti tela – výstrihy, široké goliere, balónové rukávy, nápadné vzory a aplikácie, veľké náhrdelníky a farebné šatky. Takýto typ postavy má napríklad Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Rihana a aj ja. 

3. Presýpacie hodiny
Postava presýpacích hodín je charakteristická úzkym pásom, plnšími bokmi a poprsím.Výhodou postavy typu presýpacích hodín je súmernosť. Úzky pás rozdeľuje súmernú hornú a spodnú časť tela.  Pre mnohé ženy aj mužov predstavuje ideál ženskej postavy. Pri tomto type sa nekladú žiadne obmedzenia v oblasti strihov alebo materiálov. Ženy s touto postavou si môžu dovoliť akékoľvek krátke a dlhé šaty, klasické puzdrové šaty a aj extravagantné šaty asymetrických strihov. Príťažlivé krivky vyniknú najmä v priliehavých šatách.
4. Obdĺžnik 
Postavu v tvare obdĺžnika spoznáte ľahko – je totiž rovná a má skoro rovnaké miery cez prsia a cez boky. Ľudia s obdĺžnikovou postavou často riešia, čo robiť so svojím neviditeľným pásom. Pre obdĺžnikovú postavu je vhodné zvýraznenie pásu a kriviek a optické rozčlenenie postavy. Noste výrazné opasky a šaty priliehavé práve v páse. Vyhnite sa geometrickým tvarom a hranatému oblečeniu. 
Všetky tieto šaty a mnoho ďalších nájdete na manzara.sk 

1 komentár:

  1. moc pekny clanek, ktery pomuze vetsine z nas🌸
    denisaurbankova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.