Žiarlivosť & green


"Žiarlivosť je drak, ktorý popraví lásku pod zámienkou, že ju udržiava nažive."


Nie vždy je to tak. Len, aby sme si to upresnili, v dnešnom článku žiarlivosť v partnerskom vzťahu. Žiarlivosť je v prvom rade komplikovaná emócia... jej základom je úzkosť, ohrozenie a strach naviazaný na túžbu v častej kombinácii s hnevom, skľúčenosťou alebo odporom. Kontrolovanie a podozrievanie otravujú váš vzťah a napokon nevyženie vášho muža z domu nevera, ktorej sa tak bojíte, ale vy sama. Myslím si, že taká zdravá žiarlivosť je dobrá. 
 Ale keď už to ide do takého vážnejšieho štádia t.j. neustále kontrolovanie facebookových správ, hovorov, SMSiek a pod. to je 
už horšie. Lásku sme si premenili v niečo, čo sa dá vlastniť.  Súkromný majetok, cudzím vstup zakázaný. Neznie to komicky? A takto sa správa väčšina ľudí. Určite ste si tým prešli aj vy a v týchto výrokoch sa nájdete aj vy. Ak to čítajú nejaký páni, tak určite v nich nájdete svoje polovičky. 


"Prečo by si sa mal baviť s niekým iným, keď chodíš so mnou ?" 

"To bol kto ?" 

"Kto ti volal ?" 

"Prečo si jej lajkol fotku na Facebooku ?" 


Tieto a mnoho ďalších smiešnych fráz používame na každodennom poriadku, a myslíme si, že je to v poriadku. Človeka nemôžeme vlastniť, nemôžeme mu nič zakazovať, či prikazovať. Nemôžeme sa ho snažiť odtrhnúť od sveta a žiadať od neho, aby žil len pre nás. Doteraz nechápem, prečo sa ľudia počas vzťahu snažia partnera zmeniť. Niekedy je to dobré, keď sa nevie správať a vyvádzať. Trošku usmerniť nášho miláčika, aby sa správal ako sa má. Ale nikdy to nepreháňajte. Ľúbte ho takého aký je, s jeho chybami. Ba čo je ešte horšie, snažíme sa ho privlastniť. Len pre seba. "Nedám ťa nikomu, lebo ty si môj a nikdy ťa nepustím. S nikým sa nebudeš baviť, rozprávať a nieže sa pozrieš na dáku inú!" Vo všeobecnosti platí názor, že ak sa rozhodneš ísť do vzťahu musíš sa podľa toho aj správať. Žiadne ďalšie dámske jazdy, končiace niekde na diskotéke a pod. Podľa mňa by mal Váš priateľ akceptovať napr. kávu s kamarátom alebo telefonátom so spolužiakom. Veď, keď si neviete dať rady s matematikou či chémiou, tak čo máte robiť. Je to prehnané, keď ste na sebe nalepený 24/7. Neustále si píšete, voláte, ste spolu. Veď týmto spôsobom sa už o mesiac nebudete mať o čom baviť. A ani neustále kontrolovanie nie je dobré. Nevravím, že trochu žiarlivosti vo vzťahu nie je potrebné, v niektorých prípadoch nám to dá milo najavo, že druhému na náš záleží. No s ničím netreba preháňať. Priznám sa, že aj ja som vo vzťahu veľmi žiarlila. A dávalo som to patrične aj najavo. Nie až tak veľmi, ale tak normálne. Teda myslím si to. Ale určite svojho partnerovi nezakazujte nikde ísť, nekontrolujte mu mobil ani Facebook či inú sociálnu sieť. Radšej mu normálne povedzte, že žiarlite a bude to fajn. Človek, ktorý nás bude milovať to pochopí a bude rešpektovať. Veď vzťah, v ktorom nie je dôvera, za veľa naozaj nestojí.

OUTFIT


Ja mám tak strašne rada, keď idem do mesta a niekoho splaším na fotenie. Ľudia na mňa pozerajú ako na idiota, že čo to stvárame, ale hlavná vec, že ma nepoznajú. Podľa názvu článku ste mohli pochopiť, že to bude niečo zelenú. Priznám sa, že nenávidím zelenú farbu. Vôbec na mňa nepôsobí ukľudňujúco, proste ju neznášam. V mojej skrini nájdete minimum zelených vecí. Jednou z nich je aj zelená blúzka, ktorú môžete vidieť v dnešnom článku. Je z eshopu bonprix.com. Nechcela som k nej ladiť nič výrazné, iba jednoduché biele šortky, ktoré som nosila ešte na základnej škole a stále sú mi dobré. Náhrdelník je z doplky4y.sk. Okrem toho tá osôbka, ktorú vidíte dole na fotke je Zuzka. Mala narodeniny, tak sme trošku oslavovali a jej vďačím za dnešné fotenie.
 Tento článok berte tak, že je to môj osobný názor a nemusí sa zhodovať s vaším názorom. Ak máte iný názor, pokojne mi ho napíšte dole do komentára. 

blúzka- bonprix.com, topánky - ccc, okuliare - H&M, šortky - F&F, doplnky- doplnky4y.sk 

2 komentáre:

  1. pekný, jemný, letný outfit! :).
    a sandálky sú krásne a majú úžasnú farbu! ^^.

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veľmi sa mi páčia tie sandálky :)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.