How do you sweeten your summer?

Na konci júna to nevyzeralo nejak ružovo. Bolo zamračene, pršalo = bolo sychravo. Od júla je však pekne, čo pekne, krásne. Svieti nám slnko a je teplo. No teraz nám začal fúkať vietor, ale stále nám svieti slniečko.  Čo lepšie si môžeme priať cez prázdniny ako slnko, vodu, teplo. Keď to už slniečko, až moc preháňa, pomôžu nám dovolenky pri mori, kúpaliská alebo len taký obyčajný bazén na dvore. Práve dnešný článok bude o ľuďoch, ktorý sa grilujú doma pri bazéne. Ako si spríjemniť dlhé, letné, horúce dni ? Jednoduchá otázka a ešte jednoduchšia odpoveď. Jediné čo budeme na toto potrebovať sú šikovné ruky a veľa veľa predstavivosti. Tak poďme spolu na to :
Sladké pokušenie (domáce nanuky)
Je nám teplo a chceme sa osviežiť nejakým nanukom, ale v mrazničke nie je žiadna zmrzlina ani nanuky. V obchodoch sú síce všelijaké nanuky, ale aspoň polovica z nich obsahujú nezdravé tuky, farbivá, môžu vás oklamať, že je to nanuk so 100% ovocnou šťavou a popri tomu je to nejaký šmejd. Chcete naozaj vedieť, aký nanuk jete a čo všetko obsahuje ? Práve tento tip na sladké pokušenie vám pomôže. Ak chcete len jednoduchý nanuk, pri ktorom sa veľmi nezapotíte, odšťavte si pomaranče, grepy, citróny alebo rozmixujte jahody, černice, čučoriedky, maliny. Okrem ovocia môžete použiť aj bylinky ako napr. rozmarín. Pre vás šikovnejšie tu mám typ = smotana.
Pomarančovo - smotanový nanuk 
Na prípravu 4 kúskov budeme potrebovať 150ml pomarančovej šťavy alebo 100% pomarančového džúsu, 150ml bieleho jogurtu, 1 polievková lyžica medu, dreň z vanilkového struku. Všetky ingrediencie spolu zmiešame, nalejeme do foriem na nanuky a dáme zmraziť aspoň na 5 hodín do mrazničky.
Mojito nanuk (nealko)
Na prípravu budeme potrebovať vodu, kryštálový cukor, limetkovú šťavu a 7 lístkov mäty. Vodu s cukrom dáme variť, aby sa nám úplne rozpustil, pridáme lístky z mäty a necháme chladiť. Po približne 30 minútach lístky vytiahneme a vodu zmiešame s limetkovou šťavou. Nalejeme do nanukových foriem a dáme do mrazničky minimálne na 5 hodín.
TIP : Pre tie staršie, ktoré alkohol už môžu, pridajte do vody aj biely rum.
 Ďalší tip pre vás. Ovocie, ale samozrejme aj zeleninu nemusíte kupovať. Môžete si ich kúpiť už hotové odšťavené skoro vo všetkých supermarketoch. Sú naozaj 100%, mám to overené. 
Zdravá bomba (miešané nápoje) 
Miešané nápoje sa dajú kúpiť a spraviť asi všade a niekedy na to nepotrebujeme ani veľa surovín. V dnešnom článok vám dám zo pár tipov na chutné a osviežujúce letné nápoje, pri ktorých nemusíte byť veľmi šikovný. Ak nechcete veľmi experimentovať, tak si jednoducho odšťavte napr. 2 grepy, 1 pomaranč, pridajte ľad a máte chutnú citrusovú bombu, ktorá obsahuje veľa C-vitamínu.
Medovkový tonik 
Na 5 porcií budeme potrebovať 0,5 l vody, 3 citróny, 1 limetku, 3 pl kryštálový cukor, medovku, 0,5 l toniku. Vodu s cukrom dáme variť. Keď voda začne vrieť pridáme lístky z medovky a necháme variť 3-4 minúty. Nezabudnite pokrievku !!! Nebude to mať potom ten efekt. "Medovkový čaj" nechajte lúhovať asi 13-15 minút, zatiaľ si odšťavte citróny a limetku. Keď čaj vychladne rozdeľte ho do pohárov, pridajte tonik, citrón a limetku. Na záver ozdobte citrónom alebo limetkou. Dobrú chuť :*
Ďalší tip pre vás. V mrazničke určite nájdete formy na ľad, do ktorých si tiež môžete naliať a nechať zamrznúť ovocnú šťavu. Potom už iba do čistej vody hodíte kocky ľadu a ozdobíte.Je to tiež veľmi dobré. Ja som to skúsila s grepovou šťavou a chutilo aj mojej starkej. Takže Dobrú chuť :* 
Ako sa vám dnešný článok páčil , ak máte tiež nejaké rady a tipy, ako si spríjemniť leto, tak mi dajte vedieť do komentára. 

7 komentárov:

  1. Those ice lollies look delicious can't wait to try them x http://analuisadejesus199.wix.com/fadedspring#!Lets-get-dotty/cmbz/5596f38d0cf2c7ea473e0052

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš pravdu na konci června, to bylo hrozné počasí a vypadalo to fakt děsivě, takže jsme ihned sbalili kufry a utíkali na dovolenou.. :) A teď, zase zima :(( Ty formičky mám taky, úplně stejné, nemáš je z Tescomy? :) Jinak bez letních domácích nápojů ani ránu v létě ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten grepový nápoj a medový tonik vyzerajú super! Dúfam, že sa mi podaria :D
    http://ankalooksword.blogspot.sk/2015/07/giweavey.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. určiě zkusím:))
    byla bych ráda, kdyby jsi se podívala na můj blog a stala se třeba i jeho pravidelnou čtenářkou :)
    http://worldbyanett.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To jsem vždycky chtěla vyzkoušet ty domácí nanuky :-D
    Jinak všechny ty osvěžující věci vypadají pěkně :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já si často dělám v léte domáci nanuky, neni nic lepšího :)

    Budu moc ráda ,když se podíváš i na můj blog a zanecháš třeba i komentář -> http://pozitivnenaladena.blog.... <- promiň za spam a budu ti vděčná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. väčšinou si spravím limonádu :) (mám aj jeden článok s pár tipmi :)

    http://natalie-catchthemoment.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.