Christmas edition #2

Christmas films 

"Film nezomrie, pokiaľ bude v kine tma."    Samuel Goldw

Nemôžem si pomôcť, ale tieto vianočné články ma veľmi bavia a som veľmi rada, že sa páčia aj vám. Ako ste si mohli všimnúť, tak dnešný článok bude o vianočných filmoch, ktoré určite poznáte. Pripravila som si pre vás, povedzme TOP 10 vianočných filmov, ktoré ja zbožňujem. Budú to aj milované animované rozprávky, ktoré predsa na Vianoce nemôžu chýbať.
1. Perinbaba - Obľúbená československá rozprávka, ktorú každoročne môžeme vidieť na Štedrý deň. Je nakrútená podľa na motívy rozprávky bratov Grimmovcov Pani Zima. Rozprávka o starenke, ktorá sa starala o sneh, a o láske nebojácneho Jakuba a Alžbetky. Toto je jedna z mojich najobľúbenejších rozprávok, ktorú musím každý rok vidieť a nikdy ma neomrzí.
2. Ľadové kráľovstvo  - Ľadové kráľovstvo je americký animovaný hudobný fantastický film z roku 2013, ktorého príbeh je inšpirovaný rozprávkou Snehová kráľovná. Snehová kráľovná Elza, jej sestra Anna a zlatý snehuliak Olaf, ktorého si každý zamiluje, hneď ako ho uvidí. Síce nijak nesúvisí s Vianocami, ale súvisí so Zimou. Pesničku naspievala Demi Lovato - Let it Go. 
3. Sám doma - Pamätám si, keď som bola malá a mali sme ešte videorekordér (to je taká vec, do ktorej sa dávajú kazety, niečo ako DVD) vždy som pozerala Sám doma. Najobľúbenejšia časť bola tá prvá a tú mám doteraz najradšej. Niektorích to už omrzelo, napr. mojich spolužiakov.
4. Aj Santa má brata - Neviem či poznáte tento filme, ale je celkom dobrý. Mne sa páčia filmy takejto kategórie. Hrá v ňom herec Vince Vaughn, ktorého istotne poznáte. Príbeh, v ktorom si vychutnáte atmosféru Vianoc už od prvej minúty. Elfská dedina a továreň, šialene rýchle sánky, ale aj skveli herci vás presvedčia o tom, že jeho kult je stále aktuálny, najmä počas Vianoc.
5. ICE AGE - Mamutie Vianoce  - Táto rozprávka má super vianočný nádych s vianočnými prvkami. Je zábavná, ako aj všetky časti ICE AGE. Keď leňochod Sid nechtiac zničí vianočnú výzdobu mamuta Mannyho, ocitne sa na Santa Klausovom zozname hriešnikov. Sami uvidíte, ako Manny a jeho partia priateľov zachránia priateľov. 
6. Shrekove prvé Vianoce - Zelený Shrek a jeho kamaráti opäť rozpútajú pekné humorné šialenstvo, tentokrát v príjemnej vianočnej atmosfŕe. Sú Vianoce a Štedrý deň, na ktorý sa všetci tešia. Teda všetci okrem Shreka. Napriek tomu by chcel svojej milovanej Fione a deťom urobiť radosť. Najprv ale musí zistiť niečo o tradíciách a potom pochytiť tú pravú vianočnú náladu. Ak pôjde táto rozrpávka v TV, tak si ju určite pozrite.
7. Vianočné prázdniny - Obľúbený Griswoldovci zažívajú opäť ďalšie dobrodružstvo. Videla som skoro všetky časti tejto bláznivej rodinky a vždy sa mi ich filmy veľmi páčili. Zábavný film, ktorý nemôže na Vianoce chýbať. 
8. Predvianočná nočná mora - Kultový animovaný film z produkcie Tima Burtona s vynikajúcou hudbou a pesničkami Dannyho Elfmana. Jack Skellington, smutný kostlivec s tekvicovou hlavou a nekorunovaný vládca Halloweenového mestečka, sa nudí. Veď koho by už vzrušoval permanentný Sviatok Všetkých svätých, ktorý v Halloweentowne trvá celý rok? Ani jeho najmilovanejšiu prácu, strašenie detí, ktorú vykonáva svedomito a invenčne, tento rok nik neocenil. Všetkých pobláznili nové hviezdy, populárni upíri, ktorí vytvorili rekord v pití ľudskej krvi za noc.
9. Vianočná koleda - Príbeh o lakomom, sebeckom pánovi Scroogeovi a o premene jeho zatvrdnutého srdca. Je to taký typický vianočný príbeh. Zlý človek, ktorému na Vianoce zmäkne srdce a stane sa novým, lepším človekom. 
10. Grinch - A posledným vianočným filmom je Grinch. Grinch prišiel na svet rovnako, ako všetci Ktoviečikovia z mestečka Ktosice. Zoberú si ho do opatery a zažíva rôzne dobrodružstvá, ako každá rozprávková bytosť v nejakom filme. 

5 komentárov:

  1. Ano, pokud český název zní "Santa má bráchu", tak film znám a moc se na něj těším! :D Nemůžu si pomoci, ale já spíše než na pohádky koukám o Vánocích na takové vánoční komedie právě jako je Santa má bráchu, Budiž světlo a tak. Grinche a Shreka si však ujít nenechám! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sám doma 1, 2 sú moje obľúbené vianočné filmy :D a ešte aj Popoluška celkom
    Jane´s World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pri vete: "Niektorých to (sám doma) už omrzelo, napr. mojich spolužiakov." som sa div že nezadusila smiechom :D :D :D mojich spolužiakov :D skôr moju spolužiačku, nemyslíš? :D :D
    Z celého zoznamu sa asi najviac teším na Shrekove prvé Vianoce, lebo Shrek sám o sebe je moja srdcovka ♥ :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fajnéé.. až na to Sám doma :D :D ale nezabudla si náhodou na pesničky? tie predsa taktiež dotvárajú atmosféru vianoc :P :D (a nezabudni ma v skole za toto sfúknuť ako sviečku, moja) :D :*

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.